Budaörsi Napok 2016

Idén is hatalmas bulit hozott egy jó hétre a KCSSK koli életébe a BN, vagyis a Budaörsi Napok. Illetve nem csak arra a hétre, mert már az előtte lévőn is nagyban zajlottak az előkészületek – a KCSSK lakójaként közvetlen is részese voltam az eseményeknek és az előkészületeknek egyaránt. Hadd osszam meg veletek, nekem milyen volt a BN 2016-ban! Remélem, ti is élveztétek, vagy ha nem jöttetek, akkor jövőre itt lesztek és együtt bulizunk egy hetet.

Idén is megrendezték április 11-15-én a Budaörsi Napokat a Dayka Gábor utca 4. alatti Kőrösi Csoma Sándor Kollégium falai között, amely az ELTE legnépesebb kollégiuma a maga 1110 lakójával. A minden évben nagy örömmel várt kollégiumi fesztivál, s egyben az ELTE legnagyobb koleszos bulija a 70-es évek óta hagyománnyá vált, így a jelenlegi hat KCSSK-s klub felkészülten, energiával telten várta az összecsapást az ellenfelekkel. A program szlogenje is a gimis kampányhetek hangulatát sejttette: „Egy kulcs. Hat csapat. Elképesztő programok. Népszerű fellépők. Felejthetetlen élmény!”

Előkészületek

A program előkészületei már egy héttel a BN kezdete előtt észlelhetőek voltak a kollégiumban. A kertben megjelentek a versenybe szállt klubok dekorációi, mint kampányelemek. Nekem ezek között legjobban a Hippogriff csapatának Alíz Csodaországban témájú díszítése tetszett a »Wonderland« táblával és a fekete szemeteszsákkal kibélelt kukával imitált nyúlüreggel. Ezek minden reggel feldobták a kedvem ezen a két héten keresztül. Zászlók tömkelege volt még látható, több pad és szék az udvaron. Sőt, egyes csapatok már ekkor elkezdték a kampányolást, szóval a hangulat már ekkor alakult.
Készült egy promóvideó is hozzá. Íme:

Hétfő – 04.11.

Megkezdődött a buli a sportnappal, mint már megszokhattuk, hiszen az első nap a mozgásé a főszerep! Sok sport kipróbálására adott lehetőséget a KCSSK délután fél 6-tól este fél 10-ig: volt többféle aerobik óra, a táncok terén hastánc és cheerleading bemutatót láthattatok, és kipróbálhattátok a pole fitnesst, voltak küzdősportok, slackline és kettlebell, képviseltette magát a Dunai Regatta és ha valaki viccesebbre vágyott, ott volt a rekeszből toronyépítés és a trambulin. Azt hiszem, mindenki talált kedvére valót.
Mindeközben 6-tól a csapatok jelöltjeitől kérdezhettetek. Este pedig kezdetét vette a buli, hiszen jött Kozsó, utána pedig a két józsefvárosi fenegyerek, vagyis az Animal Cannibals – utóbbin a régi és az új slágerek is felcsendültek. Az „Ülünk a vonaton” alatt pedig vonatozott az egész közönség. DJ Juhász Lacival karöltve zajlott a rappelés, aki utána még maradt a pultnál sokak nagy örömére.

Kedd – 04.12.

Ezen a napon korán kezdődtek a programok. Délután 1-től már elkezdődött a Kőrösi LAN nevű újító program egy játékszoba képében. Főszerepben a Heartstone volt, de más társasjátékokat is ki lehetett próbálni.

Később 6-kor kezdődtek a klubos színdarabok, amelyek egyébként kedden és szerdán zajlottak, mindegyik nap 3-3 csapat szerepelt. Kedden a KÖRÖZÖTT, a My, ami Witch és a Man and Black produkcióit láttuk, a többi három csapat pedig lelkesítő kortes beszédeit mondta el.

Este koncertek vártak megint minket. 10-től a Franklin Mods sajnos elmaradt, de a Mary Popkids és utánuk DJ Sterbinszky meglehetősen jó hangulatot hozott a Lepénybe.

Szerda – 04.13.

Újabb nap, ekkor már a kertben lézengő 1-2 pohárból a kételkedők számára is egyértelmű lett, hogy itt egy ideje buli van. Azért törekedtünk a tisztaság fenntartására.

Este 6-tól megint eljött a színdarabok és a kortes beszédek ideje a Lepényben. Most a másik három csapat színészkedett, és az egy nappal korábban már “leszerepeltek” szavaltak lelkesítőleg. Bár a leszereplésről annyit, hogy pont az a 3 csapat lett a dobogós végül.

A kampányolás után este megint jöttek a koncertek 10-től. Először a Twentees, majd a New Level Empire töltötte be hanghullámokkal a teret, éjféltől pedig, aki még nem fáradt el teljesen, az DJ Endy dallamaira rophatta a színpad előtt.

bn2

Csütörtök – 04.14.

Talán ez volt a legbulisabb és a legnépesebb este. Délutáni programok nem is voltak, miután lezajlottak a színdarabok és az egyéb kampányprogramok. Azonban pont emiatt el is kezdődött a szavazás reggel, amikor 7-10-ig lehetett voksolni, este pedig 20-23-ig. Pénteken ugyanez volt a helyzet. Így összesen 12 órája, vagyis fél napja volt a KCSSK népének szavazni, ám ezen nagy időintervallumnak ellenére is csak 615-en szavaztak összesen, ami kicsit több, mint a teljes lakóközösség fele. Sebaj!
Este remek talpalávalót találtunk a Lepényben, ahol szerintem jóval többen tették tiszteletüket, mint a szavazáson. Elsőként 10-től a The Scarlet muzsikált, akik basszusgitárosa egy ex-KCSSK lakó. Majd 11-től beúszott a színpadra a Fish!, az egész program alatt ők voltak a kedvenceim. Nagyon vártam a koncertet, ami szuper volt, túl is lógtak a srácok kicsit a kiszabott időn, de hosszasan visszatapsoltuk őket. Többször el is mondták, hogy előző nap a BME-n játszottak, de mi jobbak vagyunk.

Aki még ezután is bírta, annak éjféltől a Toyota&Sunny zenélt.

Péntek – 04. 15.

A hat versenyző csapatnak ez volt a nagy nap, hiszen a szavazás este 11-kor lezárult és éjfélkor eljött az eredményhirdetés ideje. Izgatottan várta mindenki a percet, amikor kiderül végre az eredmény, s ez el is jött. A sorrend a következő lett:

1. Bolyai Club – MAB (Man and Black) – 177 szavazat
2. Dokk Teak – KÖRÖZÖTT – 168 szavazat
3. My Club – My, ami Witch – 101 szavazat
4. Hipogriff Klub – Who the fck is Alice? – 84 szavazat
5. Club 89 – Club-Britannia – 46 szavazat
6. Klub Griffin – Az ébredő Emo – 39 szavazat

Az első két helyezett tehát fej-fej mellett haladtak, de végül a Bolyai vitte a pálmát. Ez talán nem is csoda olyan kampányfogások után, mint a 7. emeleti konyha dugulásmentesítése és kitakarítása, a reggeli (4-10-ig) valamint a takarítók parodizálása. A csapatok videóit a témájuk alatti linken tudjátok megtekinteni, hogy képet kapjatok arról, mi zajlott itt egy héten keresztül. Azért bevallom, a színdaraboknál nekem is a Dokk Team, azaz a KÖRÖZÖTT produkciója tetszett legjobban.

További képeket az ELTE Online galériáiban és a BN honlapján találtok!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]