A tinik mindent beleadtak a Virtuózok idei első középdöntőjében

A mai adásban, a tinik korcsoportjának középdöntőjében hárman jutottak tovább a döntőbe

A Virtuózok idei szériájának első középdöntőjében a tinik mezőnye versengett a továbbjutásért, produkciójukban a Nemzeti Filharmonikusok tagjai kísérték őket.

Ebben a fordulóban a Virtuózok zsűritagjainak már nincsen lehetőségük arra, hogy virtuózszobrokkal jutalmazzák a legjobbakat. A középdöntőből korcsoportonként mindössze három versenyző juthat tovább.
Az este első versenyzője Wendler Enikő volt fuvolájával és könnyekkel, mert bár a produkció jól sikerült, a lány hetek óta nem látta testvéreit. Enikő után az az Oláh Ernő közvetkezett hegedűvel. Kiss Benedek Máté furulyajátékával ismét elkápráztatta a zsűrit.
Székely Anna Lili is mindent elkövetett a legjobb teljesítmény érdekében: ugrálókötéllel edzett a produkció előtt.
Az est második felét Li Canqi nyitotta zongorán. Kesselyák Gergelytől legutóbb virtuózszobrot kapott előadása után, de most sem hagyta szó nélkül Canqi produkcióját:
„Ez az elmúlt másfél év egyik csúcspontja volt, beleértve a múltkori műsorfolyamot is” – mondta.
Jónás Daninak nemcsak a többi versenyzővel kell megmérkőznie a továbbjutásért, hanem testvérével is. Még a 30 négyzetmétert sem éri el az otthonuk mérete, és mivel testvére zongorán tanul, sokszor kell versengeniük azon, hogy ki gyakoroljon.
Az adás utolsó versenyzője Kökény Tamás, a verseny egyik legnagyobb tehetsége, aki 10 hangszeren játszik. A Duna tévé tehetségkutatójára a nagybőgőt választotta.
Az egyéni produkciókat követően egy különleges formáció következett, amíg a zsűri döntésére vártunk. A kilenc középdöntős a Budapest Klezmer Band alapítójával, Jávori Ferenc „Fegyával” zenélhetett együtt a középdöntő extra produkciójaként.

Az este és ezzel az első középdöntő zárásaként pedig az eredményhirdetés következett. Elsőként Kesselyák Gergelytől megtudhattuk, hogy Li Canqi biztosan folytathatja a Virtuózokat. Némethy Attila Kiss Benedek Máté, Mikósa Erika pedig Kökény Tamás nevét mondta, így ők hárman jutottak tovább a döntőbe.

További információt a http://www.mediaklikk.hu/virtuozok oldalon talál.
A csatolt sajtófotókat nagy felbontásban illetve további sajtófotókat a musoroskommunikacio@mtva.hu címen kérhet.

————————————————————————————————————————————–

A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált a közmédiában. A műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít. A tehetségkutatás mellett a Virtuózok továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.
A Virtuózokba három korcsoportban nevezhettek a klasszikus zenész fiatalok. Az I. korcsoportban a 6 és 12 év közötti gyerekek mérhetik össze hangszeres vagy énektudásukat. A II. korcsoportba a 13 és 17 év közötti fiatalok nevezhetnek, míg a 18 és 23 év közöttiek alkotják majd a III. korcsoport mezőnyét. Az énekesek esetében a felső korhatár 28 év. A Virtuózok casting adásai április 15-én indultak a Duna közszolgálati csatornán. A három casting adást a korcsoportos középdöntők követik, amelyekben a versenyzők egy-egy újabb darabot adnak elő kamarazenekari kísérettel, valamint sztárvendégek segítségével egy közös produkcióval is fellépnek. A korcsoport döntőben az eddig külön bemutatott indulók egy adásban szerepelnek, de továbbra is saját kategóriájukon belül versenyeznek a továbbjutásért. Itt a versenyzők már szimfonikus zenekarral játszanak együtt. A korcsoport döntőből továbbjutó három versenyző a június 3-i élő fináléban méri össze az tudását. Itt mindenki két fordulóban bizonyíthat: egy klasszikus darabbal és egy crossover előadással is készülnek. Az öttagú zsűrinek a fináléban már nincs döntési jogköre, csupán véleményezhetik a produkciókat: ekkor a nézői szavazatok alapján dől el, hogy ki lesz a Virtuózok fődíjasa. A fináléban a nézők SMS-ben és az ingyenes applikáción keresztül is szavazhatnak.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]