Egy félideig tartotta magát a BEAC az éllovas Ferencváros ellen

A futsal NB II Nyugati-csoportjában az ELTE-BEAC hazai pályán, a Bogdánfy úti sporttelepen 6–1-re kikapott a pontveszteség nélkül álló listavezető Ferencváros ellen. A mieink remekül tartották magukat az első félidőben, ám a második húsz percben ritmust váltott a vendégcsapat, és érvényesítette a papírformát.

Éllovashoz méltóan kezdte a hétfő esti mérkőzést a Ferencváros, hiszen az első perctől kezdve magához ragadta az irányítást, és a saját kapuja elé szögezte a BEAC-ot. Azonban hazaiak kapusa, Sajben Marcell remek napot fogott ki és sorozatban több nagy védést bemutatott, így lehetőség nyílt egy végig kiélezett összecsapásra. Az első percek óriási zöld-fehér fölénye ellenére – a mieinknek a harmadik percben sikerült először az ellenfél kapuja elé kerülniük – a kékben játszó hazai csapat szerezte meg vezetést, miután egy remekül felépített támadás végén Mudra Ákos estében leadott lövésébe csak belekapni tudott a vendégek kapusa, így a labda a hálóban kötött ki (1–0).

Nem tarthatott azonban sokáig a hazai öröm, hiszen a vezető találat után egy perccel a magyar futsalválogatottban is megforduló Karacs Dániel egy gyors ellentámadás végén közelről, becsúszva a kapuba juttatta a labdát (1–1). Ezt követően enyhült az FTC-fölény, a hazaiak több veszélyes kontrát is vezettek, ám a 16. percben újra Karacs volt eredményes: kilenc méterről eleresztett bombája a jobb alsó sarokban ért célba (1–2), így Sajben hiába próbálkozott az utolsó másodpercekben bevenni a Fradi kapuját egy egészpályás lövéssel, a vendégek fordítottak, és egygólos előnnyel vonulhattak a pihenőre.

A második félidő első öt perce teljesen kiegyenlített játékot hozott, a mieink egyre többször tartották meg a labdát, ám a helyzetek többnyire mindkét oldalon elmaradtak. Aztán a 29. percben ritmust váltottak a zöld-fehérek, és két perc alatt háromszor is a hálóba találtak. Először Kertész Gergő szerzett labdát a saját térfelén és egy nagy sprint végén a hálóba passzolt (1–3), majd Karacs és Birinyi Balázs háromszögelése végén utóbbi lövése kötött ki a kapuban (1–4). Fél perccel később Kertész szerezte meg saját maga második, csapata ötödik gólját: egy ügyes szabadrúgás-kombináció végén tíz méterről, hajszálpontosan lőtt a bal alsó sarokba (1–5).

A hazai rövidzárlatot Kénoszt Ferenc, a BEAC vezetőedzője egy időkéréssel próbált orvosolni, ám az utolsó tíz percben már nem sikerült közelebb zárkózni a listavezetőhöz, sőt, öt perccel a vége előtt Kavalecz Márk tekert remekül az időközben kapust cserélő hazaiak kapujába, így kialakítva – az őszi, Népligetben rendezett mérkőzéssel teljesen megegyező – 6–1-es végeredményt.

Így a Ferencváros továbbra is hibátlan mérleggel – tizenhét mérkőzés, tizenhét győzelem – vezeti a tabellát, míg a mieink egy helyet rontva a kilencedik pozíciót foglalják el a táblázaton.

ELTE-BEAC–FTC Futsal-Fisher Klíma 1–6 (1–2)
Budapest, BEAC-csarnok, 50 néző. Vezette: Farkas Balázs, Janitz Gergő, Kozma Zoltán.
ELTE-BEAC: Sajben Marcell, Mudra Ákos, Gallatz Kristóf, Nagy Zsombor, Árendás Tamás, Demeter Dávid, Béni Zoltán, Kovácsfi Barna, Benedek Zsolt, Rácz Roland, Gáspár Dávid, Nagy Szilárd, Kinde Gergely. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc.
FTC: Borsi Dávid, Kulik Renátó, Sivák Péter, Kertész Gergő, Andorka Kristóf, Pál Máté, Szegő Imre, Karacs Dániel, Birinyi Balázs, Balán Zoltán, Kavalecz Márk, Mészáros Dominik, Szabó Zsolt, Laucsek András Csaba. Vezetőedző: Felipe Matos.
Gólszerző: Mudra 3., ill. Karacs 4., 16., Kertész 29., 31., Birinyi 31., Kavalecz 35.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]