A test és az elme esete

Ahol a tested mellett az elméd és a lelked is felfrissül-hangzik az ELTE Aerobik+ Program legutóbbi eseményének beharangozó szövege. Erre a BEAC-os újdonságra sok hallgatóval együtt mi is felkaptuk a fejünket és el is látogattunk az eseményre, ahol jó sok energiával töltődtünk fel.

Csütörtök este került megrendezésre az ELTE Aerobik+ Program egyik eseménye, mely több érdeklődőt is vonzott. Bár az ELTE Mérnök úti sporttelepe nem lett tele, de aki eljött, az biztosan nem bánta meg. A Body&Mind Est névre keresztelt rendezvényen mind a test mind az elme felfrissült. Az esemény előzetes regisztrációt igényelt és belépési díj is volt (500 Ft), de ez feltöltődés és élmények terén teljesen kifizetődött.

12715703_10153492557355829_4425961362536745076_nAz est folyamán lehetőség nyílt kipróbálni az ELTE Aerobik lassabb mozgást igénylő mozgásformáit: a pilatest, a gerinctréninget és a dinamikus jógát; a jazz tánc keretein belül pedig páros energetizáló masszázsra került sor. A pörgősebb aerobik órák teljes ellenpontja volt ez az esemény, az egész terem nyugalmat árasztott. A pattogás, az ugrálás és a dinamikus zenék helyett lassabb gyakorlatok, halkabb zene fogadta a résztvevőket. De a jóleső fáradtság így is garantált volt. Az oktatók az edzések előtt mindig szóltak néhány szót az adott mozgásformáról és arról, mire koncentráljunk a gyakorlatok alatt.

A test felfrissítése mellett az elmére és igyekeztek hatni a szervezők: meghívták Oláh Petra pszichológust, edzőt, aki elárulta, hogy igenis van különbség az aktív mozgás és a testedzés között, szót ejtett a testedzésfüggőségről (igen, létező probléma és elég gyakori is), valamint megtudtuk, hogyan jutunk el a változtatásra való vágytól az akarat fázisáig.

Az edzések közötti pihenőkben az ELTE Modern jazztánc versenycsapata Wéber Edina Tánc a hóban című koreográfiáját adta elő, illetve az ELTE Oriental tánccsoport hastáncbemutatóját is megnézhettük. Utóbbi főpróbaként szolgált a szombati Holdfény Lányai nemzetközi versenyre, amelyen 4 tán12715267_10153492558200829_2967669581682361269_nccal is elindulnak a lányok. Sok sikert nekik! Aki kimerültnek érezte magát, az beülhetett Kohajda József gyógy- és sportmasszőr székébe, ahol minden stressz elszállt. Az okleveles ELTE BEAC-masszőrnek szinte mindig volt vendége! A Herbalife Formula1 munkatársai pedig ízletes shake-ekkel várták a résztvevőket, amikből kóstolni is lehetett.

Az este vége felé tombolasorsolás is volt, ahol BEAC-os ajándékcsomagot, masszázst és az ISKIN Szépségszalon jóvoltából 20 perces hidratáló kezelést lehetett nyerni. Tehát a résztvevők nem csak felfrissülten, élményekkel telve, hanem akár ajándékokkal a birtokukban is távozhattak a rendezvényről. Én jól éreztem magam, még az ELTEVízió csapatával is összefutottam, akiknek az esten készült összeállítását mindenképpen nézzétek meg!

Ha szereted az aktív mozgást és mellette lelki felfrissülésre is vágysz, akkor az ELTE Aerobik + Program neked való. Korábban már írtunk erről a programsorozatról, valamint létezik egy Facebook-csoport is, ahol értesülhetsz a legfrissebb eseményekről. Csatlakozz, és légy ott a következő eseményen! Ne felejtsd el beszerezni az ELTE AEROBIK+ kártyát sem, hogy te nyerhesd meg a szorgalmi időszak végén kisorsolt nyeremények egyikét! Minden ilyen eseményen való részvétel 1 + pont!

Az eseményről készült galériát itt tekinthetitek meg.

Fotók: Poósz Patrik

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]