Ingyenes aerobik és funkcionális köredzés az ELTE-n

Szívesen sportolnál, de lemaradtál a tárgyfelvételkor? Szeretnél mozogni, csak nem engedheted meg magadnak a bérlet árát? Akkor ezt Neked találták ki! Ingyenes aerobik és funkcionális köredzés sorozatot indított a BEAC az Apáczai Csere János Gimnázium tornatermében, egy perc sétára az ELTE ÁJK épületétől! Én kipróbáltam és nem bántam meg!

Múlt héten egyik reggel az ÁJK épületébe belépve egy fiatal lány szórólapot adott a kezembe, melyen egy vidám csapatfotó képével szerepelt az a figyelemfelhívó mondat, hogy mindenkit ingyenes próbaedzésekkel várnak az Apáczaiban. Rögtön felkeltette az érdeklődésem, kihagyhatatlannak bizonyult, így az első alkalommal, november 15-én ellátogattam az edzésre.

Az Apáczai épületébe belépve a portán vártuk meg egymást, együtt indultunk el az öltöző felé. Gyors átöltözés, 18:00 órakor pedig elkezdődött az edzés, Pulay Eszterrel. Hangerő fel, kezdődhetett az intenzív mozgás. Ez az aerobik nem a táncolós fajta, hanem változatos, gyakorlatokkal felépített, minden izmot átmozgató erősítő óra volt, pár ivó szünetet is beiktatva.

DSC_0005

Nagyon jól éreztem magam, kellőképpen elfáradtam, tulajdonképpen akár haza is mehettem volna, de mindenképpen szerettem volna kipróbálni az utána közvetlenül, 19:00 órakor kezdődő funkcionális köredzést is Kovács Bálinttal, így maradtam még egy óra intenzív mozgásra. Sosem voltam még ezelőtt, nem ismertem előtte pontosan, így röviden leírom miről is van szó, azok kedvéért, akik számára szintén nem egyértelmű. A funkcionális köredzések alkalmával különböző, más és más izmokat megdolgoztató gyakorlatokra kerül sor, nem csak saját testsúllyal, de eszközökkel is. Több állomás van, melyeken az óra keretében végig kell haladni különböző összetett gyakorlatok formájában. Az biztos, aki ezt választja, egy változatos, sokszínű edzésformával ismerkedhet meg! A csütörtöki órán az állomások között szerepelt a TRX-szel, fitnesz rúddal, zsámolyokkal végzett munka, emellett több hasizom-gyakorlat, fekvőtámasz stb. Minden gyakorlat 40 másodpercig tart, 20 másodperces, az állomások között pedig majdnem 1 perces pihenőkkel, így volt idő bőven szusszanni egyet a gyakorlatok között. Az izmok átmozgatása garantált!

DSC_0038

Elmondhatom, hogy a nap végére kellőképpen kellemesen elfáradtam, és mindkét edzés óriási testi és lelki feltöltődést adott! Az edzők nagyon profik és a jó hangulat is garantált! Több edzés lesz még az Apáczaiban november és december hónapban is, kár lenne kihagyni, velem még biztos találkozhattok ott. Fontosnak tartom leírni, hogy előregisztrációra nincs szükség, és nem kell ELTE-s hallgatónak lenned, hogy ellátogathass az edzésekre, így barát-barátnő, bárki csatlakozhat!

Helyszín:

Apáczai Csere János Gimnázium, Budapest, V. kerület, Papnevelde utca 4.

Időpontok:

november 20.
18:00-19:00 aerobik
19:00-20:00 funkcionális köredzés

november 22.
19:00-20:00 funkcionális köredzés

november 27.
19:00-20:00 funkcionális köredzés

november 29.
18:00-19:00 aerobik
19:00-20:00 funkcionális köredzés

december 4.
18:00-19:00 aerobik
19:00-20:00 funkcionális köredzés

december 6.
19:00-20:00 funkcionális köredzés

december 11.
19:00-20:00 funkcionális köredzés

december 13.
18:00-19:00 aerobik
19:00-20:00 funkcionális köredzés

Elérhetőségek:

ELTE Aerobik- Mozogni boldogság!

ELTE Aerobik ÁJK-s edzések

elteaerobik

www.elteaerobik.hu

Funkcionális köredzések a BEAC-on

Funkcionális Köredzés az Apáczai Gimiben

Email: elteaerobik@gmail.com, beac.eronlet.fitnesz@gmail.com

Fotó: Szabó Letícia

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]