Elrajtolt a MEFOB szezon

A január 17-ei ergométeres MEFOB versennyel kezdetét vette a 2016. évi versenyszezon, melyben szokás szerint számos sportág versenyszámai szerepelnek majd. A MEFS évente hirdeti meg a MEFOB-okat, így jelenleg a 2016. évi MEFOB-ok szervezésére lehetett pályázni (a pályázás első köre január 20-án már lezárult).

Az ergométeres MEFOB-bal indult a 2016. évi versenyszezon. A sporteseményen az ELTE hallgatói, Papp Gergely Márton (I.hely) és Komáromi Máté (III.hely) férfi 2000 m-en dobogóra állhattak. Gratulálunk nekik!

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség, amely felelős az egyetemi-főiskolai sport versenyeinek szervezéséért, koordinálja a felsőoktatási intézmények versenysportját, kiírja a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságokat, illetve összeállítja a MEFOB versenynaptárát. A MEFOB – az illetékes szakszövetség döntése alapján, sportági sajátosságokat figyelembe véve – meghatározó része az Universiadékra, az Egyetemi Világbajnokságokra történő kvalifikációs rendszernek.

Az éves MEFOB-okon a sportágakat illetően a legszínesebb paletta áll rendelkezésre a versenyezni vágyóknak: aerobic, atlétika, cheerleading, mountain bike, sí, snowboard, sakk, különböző csapatsportok, küzdősportok, és még sorolhatnánk. És hogy kik indulhatnak? A MEFS által meghirdetett hazai versenyeken a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény mellékletében felsorolt felsőoktatási intézmények hallgatói, továbbá azok a magyar állampolgárok, akik külföldi felsőoktatási intézményben rendelkeznek hallgatói jogviszonnyal. A már végzett hallgatóknak az abszolutórium megszerzésének évében és az azt követő naptári évben van indulási jogosultságuk.

Az egyes MEFOB bajnoki címek megszerzése mellett a felsőoktatási intézmények között folyik egy összpontozásos „nem hivatalos” verseny is, melyen tavaly a Testnevelési Egyetem diadalmaskodott. Ennek eredményét év végén a megszerzett összes MEFOB pont alapján hirdetik ki, és az ezért járó serlegeket az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó keretében adja át a MEFS elnöke. Úgyhogy hajrá ELTE!

forrás: mefs.hu
kép: mefs.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]