A tökösség hiányzott a lányokból

Három negyeden keresztül partiban volt a Budapest Bajnokság éllovasával az ELTE-BEAC női kosárcsapata. A vége 56-47 lett, nem ide.

Egyetemi sportléptékkel mérve jelentősnek mondható nézősereg gyűlt össze január 30-án, hétfőn este a BEAC csarnokban. A fokozott érdeklődés érthető, a női kosár Budapest Bajnokságának jelenlegi első helyezettjét fogadták az ELTE-BEAC lányai. Nem kellett csalódnia annak, aki kemény küzdelemre számított, mindkét csapatnál volt egy-egy kisebb sérülés, a labdáért pedig sokszor szó szerint megharcoltak a játékosok.

Az első két negyed kiegyenlített játékot hozott, félidőben egy ponttal vezettek a vendégek, ami néhány szemet gyönyörködtetően kivitelezett támadás mellett az eltések meglepően gyenge bünntetőkihasználásának volt köszönhető. A harmadik játékrészben nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, az agresszív letámadásból labdaszerzések, lerohanások és gyors kosarak születtek.

Kétpontos ELTE-BEAC előnnyel mentek ki a lányok az utolsó 10 percre, ahol azonban gyakorlatilag pontképtelen maradt a hazai gárda, és mivel az ellenfélnek szinte minden bejött, a végén simább meccset sejtető 47-56-ot mutatott az eredményjelző.

Valuska László, az ELTE-BEAC mérkőzés közben is energikus edzője elégedett volt a csapat játékával, mint mondta, különösen védekezésben fejlődtek sokat a lányok, támadásban azonban kicsit bátortalanok voltunk. „Azt is mondhatnám, hogy a tökösség hiányzott a csapatból. Több gyűrűbe ugráló NBA játékost kellene nézniük a Youtube-on, hogy elhiggyék, ez a játék erről szól.”  Valuska szerint a negyedik negyedre sem fáradt el a csapat, egyszerűen nem jöttek be a dobások, amit mentálisan rosszul reagált le a csapat. Ettől függetlenül örül a mutatott játéknak, és a rájátszást érő első négy hely valamelyikére várja a csapatot, ahol „új bajnokság kezdődik, tehát még a MAVEX-et is simán legyőzhetjük.”

Az ELTE-BEAC jelenleg a tabella harmadik helyén áll, február 5-én a Híd-Unió/A csapata ellen javíthatnak, február 12-én pedig a Diósdi KK-t fogadják.

Teczár Szilárd
ELTE Online

Fotók: Szabó Gergely

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]