Netflix-sorozatok – Premierekből most sem lesz hiány

Szívesen néznél sorozatokat, de nem tudod, mit kezdj el? Jelen cikkünkben hét olyan netflixes sorozattal ismerkedhetsz meg, amelyek 2020. december 25. és 2021. január 8. között debütálnak.

A Bridgerton család
amerikai romantikus drámasorozat
Premier: 2020. 12. 25.

Újabb feldolgozás érkezik a Netflix kínálatába; ezúttal a 19. századi Angliába kalauzol el minket a legújabb sorozat, ami Julia Quinn itthon is felkapott romantikus regénye alapján készült.

A történet a címben szereplő családról szól, azon belül is a nyolc nővérről. A sorozat során a regényt követve ahol minden kötet egy testvérről szól , minden epizódban egy-egy lány kerül a középpontba, majd ezek a szálak szorosan összefonódnak az események előrehaladtával. Az előzetesből azonban kitűnik az is, hogy mégiscsak lesz egy központi alakja a szériának, aki nem más, mint a legidősebb lány, Daphne. Az ő komikus kalandja akkor kezdődik, amikor egy bálon belebotlik Bassetba, akiről kiderül, hogy egy herceg, és egyben bátyjának barátja is. Közben feltűnik a színen Lady Whistledown neves újságírónő is, aki felkavarja a port az úri körökben. Daphnénak gyorsan párt kell találnia, hogy ne hozza magát szégyenbe a következő bálon.

Ha szereted a könnyed, romantikus, de mégis humoros történeteket, akkor semmiképp se maradj le A Bridgerton családról!

Napéjegyenlőség
dán–amerikai misztikus drámasorozat
Premier: 2020. 12. 30.

A skandináv krimik szerelmesei se maradnak tartalom nélkül az év végén. Képi- és hangulatvilágban a Sötétség című német sorozatra hasonlít.

1999-ben 21 végzős diák eltűnik. A rendőrség nyomok hiányában hamar leteszi az ügyet. Astrid húga is azon a bizonyos buszon volt aznap este, amelyiket a társaság használta. A nőt azóta is látomások gyötrik. Majd húsz évvel később Astrid felismeri az egyik férfit az utcán, aki ott volt a húgával együtt azon a bizonyos napon. Hamarosan nyomozásba is kezd az ügyben, hogy felfedje az igazságot a fiatalok eltűnésével kapcsolatban.

Oldd meg a rejtélyt Astriddal a Napéjegyenlőséget nézve!

Headspace – Útmutató a meditációhoz
amerikai dokumentumsorozat
Premier: 2021. 01. 01.

„Mikor volt utoljára olyan, hogy semmit sem csináltál?” – ha erre nem tudsz választ adni, akkor ezt a sorozatot neked találták ki.

Andy segítségével minden epizódban más és más meditációs módszereket, technikákat ismerhetsz meg. Ezek segíthetnek abban, hogy képes legyél megélni a pillanatokat. Ezzel a negatív behatásokat is megszűntetheted és a kapcsolataidat is jobban leszel képes kezelni. Természetesen Andy gyakorlatokkal is készült, hogy még szemléletesebbé tegye az elhangzottakat.

Hunyd le a szemed és ne gondolj semmire. Ugye, hogy jobb?

A szitokszavak története
amerikai vígjáték, dokumentumsorozat
Premier: 2021. 01. 05.

Mindig is érdekelt egy-egy angol káromkodás eredete? Netán szereted Nicolas Cage stílusát? Akkor ez a sorozat neked való.

A házigazda színész történészek, hírességek és szakértők segítségével próbál utánajárni az egyes angol szitokszavak jelentésének, illetve a tudományos és kulturális hatásainak. Természetesen a használatukról is szó esik majd.

Ha nem félsz attól, hogy egy sorozat szó szerint teli lesz káromkodásokkal, akkor semmiképp ne hagyd ki!

Túlélni a halált
amerikai dokumentumsorozat
Premier: 2021. 01. 06.

Érdekel, mi várhat a halál után? A Túlélni a halált című sorozat éppen ezzel a témakörrel foglalkozik.

A halál utáni állapot az idők kezdete óta érdekelte az embereket. A dokusorozat arra vállalkozott, hogy tudományos módszerekkel vizsgáljanak meg halálélmény közeli személyeket, illetve olyanokat, akik valamiféle paranormális jelenséget éltek át. Szó lesz a lélekvándorlásról is, mint például annak a fiúnak az esetéről, aki kiskorában megmondta a szüleinek, hogy ő más volt előtte, mint aki most, vagy amikor egy madár abnormális módon kezdett el vonzódni adott emberekhez.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, ne felejts el január 6-án felnézni a Netflixre!

Lupin
amerikai–francia bűnügyi drámasorozat
Premier: 2021. 01. 08.

Szereted a jó kis nyomozós történeteket, de megismernéd a másik oldalt is? Akkor semmiképp ne maradj le a Lupinról!

A sorozat címe a Maurice Leblanc regényeiből jól ismert alak nevére utal, Arsene Lupinra, aki a franciák számára olyan, mint az angoloknak Sherlock Holmes no persze ők ellentétes oldalon állnak. Főhősünk, Assane Diop az úri tolvaj történetén nőtt fel. Édesapját még gyerekkorában veszítette el, amikor ártatlanul végezték ki. Már ekkor bosszút esküdött a törvény emberei ellen, amit végül felnőtt korában vitelez ki úgy, hogy még a rendőrség se tud a nyomára akadni.

Kövesd végig Assane akcióit a Netflixen!

Ha még nem ismered a Netflixet, olvasd el egy korábbi cikkünket róla! Tipp: amennyiben még nem fizettél elő a streaming szolgáltatásra, az első hónapban ingyen nézheted az itt fellelhető filmeket és sorozatokat.

Érdekel a sorozatajánlónk előző havi része? Ide kattintva elolvashatod!

Kiemelt kép: sickchirpse.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]