Késelés villával: választási különkiadás!

Rendkívüli alkalom a Késelés Villával kulturális vitaestsorozat következő eseménye. Márciusban Inkei Péterrel, az ellenzéki összefogás kulturális szakpolitikai vezetőjével beszélgetnek az est házigazdái – Csete Soma és Vida Kamilla.

A vita fókuszpontja, hogy a kormány kultúrpolitikájával szemben mi az ajánlata az ellenzéknek. Szó lesz a művészi pályán való elhelyezkedés egyik legégetőbb kérdéséről: hogyan alakítaná át az ellenzék a kultúrfinanszírozást. A szervezők arról is kérdezik majd Inkei Pétert, hogy mi alapján készítették el a programjukat, valamint hogy a kulturális ügyek miért szorultak ki teljesen a kampányból.

Inkei Péter kultúrpolitikai szakértő, 1996 és 1999 között kulturális helyettes államtitkárként dolgozott. Könyves szakember, a Magyar Tudományos Akadémia és az UNESCO egykori munkatársa. Ő a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alapítója, valamint a Budapesti Kulturális Obszervatórium igazgatója és a CEU Press főszerkesztője.

Az esemény nem kötött belépőjegyhez vagy előzetes regisztrációhoz, március 29-én, kedden, este 8 órai kezdettel vehettek részt rajta a Nyitott Műhelyben.

Címlapkép: az esemény hivatalos Facebook-oldala, Fortepan / Bojár Sándor

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]