Netflix-sorozatok a karantén idejére

Szívesen néznél sorozatokat, de nem tudod, mit kezdj el? Jelen cikkünkben hat olyan netflixes sorozattal ismerkedhetsz meg, amelyek 2020. november 20. és december 16. között debütálnak.

Az össze nem illő pár
indiai romantikus vígjáték, drámasorozat
Premier: 2020. 11. 20.

Rajongsz a tini szerelmes sorozatokért? Vagy csak szimplán jól szeretnéd érezni magad? A Netflix legújabb indiai sorozatában megtalálhatod mindezt.

A 17 éves Dimple minden álma az, hogy egy sikeres applikációt tervezzen és ő lehessen az „új Bill Gates”. Édesanyja pesszimista lánya jövőjét illetően; ő leginkább azt szeretné, ha Dimple minél előbb megházasodna. A lány végül beiratkozik egy három hónapos applikáció fejlesztő tanfolyamra. Eközben megismerkedhetünk Rishivel is, aki 18 éves és minél előbb házasodni szeretne, amihez nagymamája segítségét kéri. Egy randi appot pörgetve meglátja Dimple profilját és egyből beleszeret. Be is iratkozik ugyanarra a kurzusra, amire a lány, és a véletlennek köszönhetően összekerülnek a páros feladat során, azonban kettejüknek különbözőek a céljaik: a fiú meg akarja a hódítani a lányt, míg Dimple a karrierjét szeretné elindítani. Közben megismerkedhetsz a többi tanulóval is, továbbá a bulik se maradnak el.

Ha szereted a könnyed, romantikus sorozatokat kisebb poénokkal megfűszerezve, akkor még ma kezdd el nézni!

Karácsony a családdal
német romantikus vígjáték, drámasorozat
Premier: 2020. 11. 27.

Egyre közeledik karácsony, a Netflix pedig már novemberben elhozza az ünnepi hangulatot a Karácsony a családdal című sorozatával.

Bastinak rosszul indul a karácsonyi időszak: zenészi karrierje mélyponton van, barátnője, Fine pedig épp ekkor szakít vele. Ennek ellenére alig várja a karácsonyt, hiszen ekkor együtt lehet a családjával, azonban már az édesapjával való találkozás se úgy alakul, ahogyan elgondolta. A következő meglepetés akkor éri, amikor testvére, Niki beállít exbarátnőjével. Ekkor foszlik szét Basti minden reménye, hogy boldog karácsonya legyen. Megromlik a kapcsolata öccsével, akiről kiderül, hogy mindig is felnézett a bátyjára és olyan akart lenni, mint ő. Végül egy bárban megismerkedik egy lánnyal, és úgy tűnik, minden megoldódik: együtt a család és ő is boldog.

Ha szeretnél már most ráhangolódni a karácsonyi ünnepekre, semmiképp se hagyd ki ezt a sorozatot!

Idegenek világa
angol sci-fi dokumentumsorozat
Premier: 2020. 12. 02.

Elgondolkodtál már azon, hogy vajon van-e élet más bolygón? És azon, hogyan nézhetnek ki az ottani élőlények? Akkor jó hírünk van: a Netflix távoli csillagrendszerekbe kalauzol el, és még csak a fotelból se kell felkelned.

A CGI-technika segítségével egész ökoszisztémák tárulnak elénk, amelyek működéséhez a földi életet vették alapul, mint például a ragadozó madarak viselkedését, vagy éppen egyes emlősök vadászati szokásait. A négy epizód alatt betekintést nyerhetünk különböző bolygók lehetséges életébe. Ez azért is fontos, mert a tudomány már ott tart, hogy bármikor beleütközhetünk idegen létformákba… lehetséges, hogy már el is indultak a Föld felé!

Ha szereted a sci-fit és kíváncsi vagy, milyen lehet az élet egy idegen bolygón, akkor mindenképp nézd meg az Idegenek világát a Netflixen!

Selena: A sorozat
mexikói-amerikai zenei, életrajzi drámasorozat
Premier: 2020. 12. 04.

A sorozat érdekességét az adja, hogy a néhai énekesnő édesapja és testvére is részt vett a forgatókönyv írásában, és a korábbi, Selena Quintanilla-Pérezről szóló sorozatot a család elítélte, ellentétben a Netflix változatával.

Már gyerekkorában megmutatkozott zenei tehetsége Selenának. Édesapja bátorítására zenei karrierbe kezdett, majd együttest is alapított, amelynek testvérei is tagjai lettek. Népszerűsége növekedésével testvére, Suzette úgy gondolta, hogy testvérének új dobosra lenne szüksége helyette, mire Selena közölte vele, hogy nélküle nem folytatná, hisz a Beatles se ér semmit Ringo nélkül. A rajongói egy idő után elkezdték a „Tejano zene királynőjének” nevezni, ezzel is kimutatva tiszteletüket iránta.

Kövesd végig Selena útját a sikerig a Netflix saját rendezésű sorozatában!

Alice Határországban
japán fantasy, sci-fi, thrillersorozat
Premier: 2020. 12. 10.

Egy újabb mangaadaptációval érkezett a Netflix, ezúttal a híres Alice Határországban művet dolgozta fel. Maga a franchise rendkívül kedvelt az animés közösségben, így mondhatni sokat kockáztatnak az élőszereplős változattal.

A történet főszereplője, Ryohei Arisu – Alice japán kiejtéssel – egy átlagos diák, aki videójáték-függő és nem mellesleg munkanélküli. A mindennapi unalmas élet helyett egy izgalmasabb világ után vágyódik, ami egy fesztivál alkalmával be is teljesül. Egy párhuzamos dimenzióba kerül két barátjával, ahol az utcák kihaltak. Nem értik teljesen mi történt, amíg rá nem lelnek pár okostelefonra és Saorira, aki elmagyarázza nekik, hogy ebben a világban különböző játékokat kell megnyerniük a túlélésért. Alice-hoz hasonlóan, aki Csodaországba került, most Arisúék is egy számukra ismeretlen helyen kell hogy boldoguljanak okostelefonjaik utasításait követve.

Vajon sikerül élve kijutniuk Határországból? December 10-én kiderül.

Hasfelmetsző
angol dokumentumsorozat
Premier: 2020. 12. 16.

Bár a cím félrevezető lehet és mindenki a viktoriánus kor gyilkosára asszociál, ez a sorozat nem róla, hanem modern kori változatáról szól. Peter Sutcliffe, vagy ahogy többen ismerik, a Yorkshire-i Hasfelmetsző a napokban hunyt el, egészen pontosan november 13-án feltehetőleg koronavírusban, bár hivatalosan nem erősítették meg, mivel több más betegsége is volt. A dokumentumsorozatban a nyomozásban részt vevőket, újságírókat, szemtanúkat, túlélőket, illetve az áldozatok hozzátartozóit szólítják meg. De ki is volt Peter Sutcliffe?

1975 és 1980 között összesen 13 áldozatot szedett, akik mind nők voltak. Módszerei hasonlítottak a híres Hasfelmetsző Jackére; ő is elsősorban prostituáltakat gyilkolt. A rendőrség tehetetlen volt: az előzetesben láthatjuk is, hogy csak olyan tanácsokat voltak képesek adni az ország női lakosságának, minthogy ne menjenek egyedül az utcára, vagy egyszerűen azzal nyugtatták a nőket, hogyha nem prostituáltak, akkor nem lesz bajuk. Ám tévedtek, hiszen az elkövetkező áldozatok között volt olyan is, aki nem volt prostituált, így minden nő élete veszélyben forgott és minden férfi gyanús lett. Ekkor a közhangulat a rendőrök ellen fordult, tömegmegmozdulások kezdődtek. Legtöbben úgy gondolták, sose fogják kézre keríteni a gyilkost, de végül 1981-ben a nyomára akadtak és le is tartóztatták.

Ez az ügy mind a mai napig kihatással van Angliára. Összesen 23 gyerek maradt anya nélkül Peter Sutcliffe-nek köszönhetően. A Netflix megosztotta az áldozatok nevét Twitteren, így emlékezve meg róluk. A sorozat drámaiságát tovább növeli, hogy elsősorban nem rendőri szemszögből vizsgálja meg a gyilkosságokat, hanem a hozzátartozók és a túlélők elbeszélései alapján.

Amennyiben érdekelnek a bűnügyi témák, esetleg ha láttad az Eppsteinről szóló sorozatot, akkor semmiképp ne hagyd ki ezt se!

Ha még nem ismered a Netflixet, olvasd el egy korábbi cikkünket róla! Tipp: amennyiben még nem fizettél elő a streaming szolgáltatásra, az első hónapban ingyen nézheted az itt fellelhető filmeket és sorozatokat.

Érdekel a sorozatajánlónk előző havi része? Ide kattintva elolvashatod!

Kiemelt kép: sickchirpse.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]