Állami sportösztöndíj

Állami sportösztöndíjat alapított a kormány azoknak az egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak, akiknek esélyük van Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai bajnoki érem megszerzésére. – számol be a hvg.hu.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat a sportpolitikáért felelős miniszter – azaz az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Balog Zoltán – döntése alapján azok a felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók kaphatják meg, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek lehetnek Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai bajnoki érem megszerzésére – derül ki a Magyar Közlönyben kedden közzétett kormányrendeletből.

Balog, akinek munkáját az ösztöndíjak odaítélésében egy tanácsadó testület is segíti, a Magyar Olimpiai Bizottságtól és a szakszövetségektől kapott javaslatok alapján hoz döntést. A havonta folyósítandó ösztöndíjat először idén ősztől ítélhetik oda, a konkrét összege pedig attól függ majd, milyen éremre tartják esélyesnek a hallgatót, illetve milyen versenyeredményei voltak korábban.

Forrás: HVG

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]