ELTE-s oktatók is kitüntetéseket vehettek át pedagógusnapon

A hagyomány szerint június elején, pedagógusnap alkalmából adja át az oktatásért felelős miniszter a pedagógusok számára adható állami kitüntetéseket. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere öt ELTE-s tanárt is kitüntetett június 1-jén a Zeneakadémián tartott ünnepségen.

 

Kiemelkedő hatású oktatási, nevelési vagy gyógypedagógiai munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjat vehetett át Kalapos Tibor, az ELTE Természettudományi Karának egyetemi docense, Lóskáné Szili Katalin, a Bölcsészettudományi Kar tanszékvezető egyetemi docense és Vajdovich Györgyi, a Bölcsészettudományi Kar  egyetemi docense.

A felsőoktatás területén végzett kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkájáért, illetve iskolateremtő, nemzetközi szinten is elismert tevékenységéért Szent-Györgyi Albert-díjat adományoztak Simon Lászlónak, a Természettudományi Kar professor emeritusának.

Kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért, valamint az óvodapedagógus képzésben végzett tevékenysége elismeréseként Brunszvik Teréz-díjat kapott Mészárosné Darvay Sarolta, a Tanító-és Óvóképző Kar tanszékvezető egyetemi docensének.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]