#jövőkép – A HÖOK új kezdeményezése

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a jövő héten rendkívüli Választmányi ülésen tervezi kidolgozni #jövőkép című kezdeményezését.

A program keretében a felsőoktatásban érintettekkel: hallgatókkal, szakmai műhelyekkel és a középiskolás diákság érdekképviseletével is konzultálva szeretnének konstruktív javaslatokat, kéréseket megfogalmazni a mindenkori kormányzat felé. Céljuk a felsőoktatás minőségének fejlesztése.

A CEU-ügy meglátásunk szerint egy „jelenséggé” vált. Ez a „jelenség” a mögöttünk álló beszélgetések, megkeresések alapján kinyitott sokféle felsőoktatási problémát, feszültséget; de ehhez fontos hozzátenni, hogy minden jó szándékú tenni akarást is. Épp úgy szóba került a hazai elitképzés jövője, mint az intézményrendszerünk általános, jelenlegi állapota.” – áll a HÖOK honlapján.

Gulyás Tibor, a szervezet elnöke a pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a tüntetések a diákság azon elégedetlenségének tulajdoníthatóak, hogy „kihagyták őket életük fontos döntéséből” – írja az eduline. Problématérképet szeretnének készíteni a hozzájuk érkező javaslatok alapján. Az észrevételeket a jovokep@hook.hu emailcímre várják, a javaslatokat a kormány felé is továbbítani fogják, ígérte az HÖOK-elnök.

Szintén a HÖOK honlapján található szervezetleírás szerint feladata a magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében intézményi és regionális szinten nem megoldható, felsőoktatás- és ifjúságpolitikai feladatok megoldása, elősegíteni a magyar hallgatók érdekeinek érvényesítését mind hazai, mind nemzetközi téren, jogszabályok alkotását kezdeményezni, véleményt nyilvánítani róluk, vitaesteket és szakmai előadásokat szervezni, valamint segíteni a tagok közötti információáramlást.

Forrás: hook.hu, eduline.hu

Kiemelt kép: HÖOK országos konferenciája, 2016. (elteonline.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]