Természettudományi tankönyvsorozat

A szegedi, debreceni és a pécsi természettudományi karok oktatói az ELTE-vel közös tananyagokat készítettek közel 200 milliós támogatásból.

A kétlépcsőssé vált egyetemi képzés újabb, modernebb és korszerűbben használható, jól hozzáférhető tananyagokat tett szükségessé. A szegedi, debreceni és a pécsi természettudományi karok oktatói az ELTE-vel közös tananyagokat készítettek közel 200 milliós támogatásból.
A TÁMOP–4.1.2.A/1–11/1–2011–0025 „Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület mesterszakjaihoz” című pályázatot a Szegedi Tudományegyetem vezetésével nyújtotta be a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem. A 2012 elején indult pályázat célkitűzései 2013. május 30-ára teljesülnek. A most lezárt projekt résztvevőinek döntő része a fenti egyetemek Természettudományi Karának oktatója.

Az EU-s irányelveknek megfelelően kétlépcsőssé vált egyetemi képzéshez új tantervi szerkezet párosult, amely újabb, modernebb és korszerűbben használható, jól hozzáférhető tananyagokat tett szükségessé. A pályázatban a természettudományi karokon közös, az egymás képzéseit tekintetbe vevő, átfogó struktúrát követő tananyagok születtek matematika, fizikus, környezettudomány, biológus, geográfus, vegyész területeken (összesen 43 darab). A pályázat keretein belül a képzések harmonizálását célzó felmérések, tanulmányok is készültek, amelyek segítségével az intézmények közti átjárhatóság és az ekvivalenciák megállapítása egyszerűbbé válik.

További információk a projekt honlapján

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]