„Játszani fogunk: színházat, a mintha-térben”

Az ELTE Egyetemi Anyanyelvi Napokhoz kapcsolódva, a Logopédia Európai Napja alkalmából szervez rendezvényt március 6-án Történetmesélés, színház, kommunikáció címmel az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának Logopédiai Szakcsoportja.

2019. március 6-án, szerdán 13:30-tól vehetnek részt az érdeklődők az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Logopédiai Szakcsoportja által rendezett programon, melynek témája a verbális és nonverbális tartalmak harmonikus egysége a történetmesélésben (a playback-színházban alkalmazott történetmesélés dinamikája). Az előadás és workshop az ELTE Egyetemi Anyanyelvi Napokhoz kapcsolódva valósul meg.

A résztvevőket beavatják a playback-színházban alkalmazott történetmesélés dinamikájába, ezáltal pedig a verbális és nonverbális tartalmak harmonikus egységéről való gondolkodásba.

A workshop játékos formában ismerteti meg a playback-színházhoz szervesen kapcsolódó történetmesélés varázslatos világát. A narratív gondolkodás és pszichológia legfontosabb jellemzőitől indulva egy történet elmesélésének és megjeleníthetőségének alapjaiig való eljutás a cél. „Játszani fogunk: színházat, a mintha-térben.” A workshop egyben tisztelgés Montágh Imre munkássága előtt.

A workshopot Kiss György Ádám, logopédus, beszédtechnikus, a magyarországi playback-színházi mozgalom megálmodója és elindítója vezeti. Kiképző pszichodráma-vezető, szupervizor, a Nyitókör Közép-Európai Playback-Színházi Iskola tanára.

Az esemény tehát 2019. március 6-án 13:30-tól 15:30-ig tart, melynek helyszíne az ELTE BGGYK, Budapest, Ecseri út 3. C/107-es terem.

A program regisztrációhoz kötött, a részvételhez szükséges űrlap a kar weboldalán megtalálható.

Érdemes tehát figyelni az ELTE Egyetemi Anyanyelvi napok programjait, számos izgalmas esemény várja a hallgatókat, ahol új meglátásokkal, szemléletekkel gazdagodhatnak a szakma legjobbjaitól.

Forrás: barczi.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]