Ide megéri jelentkezni – Educatio kiállítás és HVG rangsor

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 22. alkalommal vesz részt az ország legnagyobb oktatási kiállításán. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás idén, a tavalyi online térrel ellentétben, ismét a Hungexpo területén kerül megrendezésre 2022. január 13. és 15. között.

A rendezvény évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend az érdeklődő diákok, szülők és tanárok körében. Az ország szinte minden egyeteme és felsőoktatási intézménye képviselteti magát, de évről évre egyre több nemzetközi és duális képzés, nyelviskola is jelen van. A közkedveltség fő oka, hogy a továbbtanulás előtt álló diákok itt egy helyen tájékozódhatnak Magyarország szinte minden egyetemi képzéséről. Egyetemista diákok és tanárok tapasztalatait és tanácsait hallgathatják meg, és természetesen a kérdéseiket is feltehetik. Tájékozódhatnak továbbá a kollégiumi ellátásról, a bekerüléshez szükséges feltételekről, az ösztöndíjprogramokól és a nyelvi képzésekről is. Mindemellett olyan információkat is kaphatnak, amelyek az egyetemek nyílt napjain nem hangzanak el. Tavaly már közel 200 kiállító és 50 hazai felsőoktatási intézmény hallgatói, oktatói vettek részt a programon.

A rendezvény nemcsak a továbbtanulni szándékozók részére kínál lehetőségeket, hanem a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is, hiszen itt egy helyen értesülhetnek a szakmai újításokról, módszerekről. Az előadások segítségével tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, a kiállítók képviselőivel beszélgetve pedig akár elképzeléseiket közös útra is terelhetik. Az Educatio iránt érdeklődő középiskolásokat, mesterképzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat idén ismét a Hungexpo területén várják 2021. január 13. és 15. között.

A rendezvényen az Eötvös Loránd Tudományegyetem idén már 22. alkalommal képviselteti magát. 2022-ben ismét az ELTE szerezte meg az összesített első helyet a HVG magyar egyetemeteket értékelő rangsorában, illetve az oktatói és a hallgatói intézményi listát is vezeti. A karok összesített képzési rangsorában az ELTE Bölcsészettudományi Kara az első, a Természettudományi Kar a második helyet szerezte meg, de a legjobb húszban szerepel a Pedagógiai és Pszichológiai Kar is. A hallgatói kiválóság alapján összeállított országos kari rangsorban az Informatikai Kar a második, az Állam- és Jogtudományi Kar a harmadik, a Gazdaságtudományi Kar a negyedik, a BTK az ötödik, a PPK a nyolcadik pozíciót szerezte meg. Oktatói kiválóság alapján a TTK végzett az első helyen, nyolcadik helyezett pedig a BTK lett.

A bölcsészképzések tekintetében, a BTK az oktatók kiválósága alapján a második, a PPK a kilencedik lett. Hallgatói kiválóság alapján a PPK az első, a BTK a második az országban. Gazdaságtudományokban a hallgatói rangsor alapján a GTK második, a PPK kilencedik helyezett, az oktatói rangsorban a GTK a tizenkettedik helyet szerezte meg. Az informatikai képzések között az IK az élre került, jogi területen továbbra is az ÁJK hallgatói az ország legjobbjai. A pedagógusképzés vonatkozásában oktatói kiválóság alapján a BTK második, a TTK tizedik lett. Hallgatói kiválóság szempontjából első a BGGyK, utána következik egyből az ELTE Tanárképző Központja. A társadalomtudományok terén a hallgatói rangsorban három karunk is az első tízben végzett: a TáTK, a BTK és az ÁJK. A Természettudományi Kar kettős győzelmet aratott a természettudományok területén: vezeti az oktatói és a hallgatói listát is.

Keressétek az ELTE kiállítóit 2022. január 13–15. között az Educatio kiállításon!

Források: educatioexpo.hu, HVG

Képek forrása: educatioexpo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]