A hiány felmérése – Esterházy Péter-emlékülés az ELTE-n

A Magvető, az ELTE Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete és a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete közös eseményt szerveznek Esterházy Péter emlékére.

“A hiány, amely a magyar irodalmi- és közéletet 2016. július 14-én, Esterházy Péter halálával érte, még alig felbecsülhető. Nem vállalkozunk arra, hogy tárgyszerűen közelítsünk hozzá – arra bőven lesz még idő, alkalom és lehetőség. Azonban a gyász első, személyes és megrázó tapasztalata után megpróbálunk elkezdeni egy olyan munkát – szövegmunkát, ő is így mondaná –, amely felméri azokat a területeket, azokat a képességeket és beszédmódokat, amelyekben Esterházy Péter otthonos és megkerülhetetlen volt, amelyekkel foglalkozott, amelyeket érintett vagy akár csak említett. A nyelv, amelyben mindenkinél jobban hitt, létrehozta saját formáit, és létrehozza az emlékezés és számvetés sajátos alakzatait is”  – szól az esemény leírása az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájának honlapján.

2016. július 29-én, az ELTE BTK-n rendezett emlékülésen barátok, pályatársak, kollégák, rajongók, ösztönös és professzionális olvasók emlékeznek és emlékeztetnek Esterházy Péter felmérésben is felmérhetetlen örökségére.

A rendezvény résztvevői:

Bazsányi Sándor
Borhy László
Kovács András Bálint
Kovács Géza
Körmendy Zsuzsanna
Kulcsár Szabó Ernő
Mártonffy Marcell
Michaletzky György
Radnóti Sándor
Radnóti Zsuzsa
Sipos Balázs
Szüts Miklós
Takács Zsuzsa

Időpont: 2016. július 29. péntek, 9:30–14:30
Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Gólyavár

További információ:  hermann.veronika@gmail.comszegojanos@gmail.com

Forrás: ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskola

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]