Remek ELTE-s szereplések az Európai Egyetemi Játékokon

Július 12-én indult a harmadik Európai Egyetemi Játékok, ahova egyetemünk több sportolót is delegált. Most jött el az ő idejük, ugyanis több versenyszámban is dobogóra tudtak állni, és még közel sincs vége a versenysorozatnak. A továbbiakban Móczik Alexandra beszámolóját olvashatjátok, aki a helyszínen kíséri figyelemmel az események alakulását.

Szerdán a kora hajnali indulást követően egy kellemes és gyors utat magunk mögött tudva érkeztünk meg Rijekába, ahol Szentkirályi-Szász Krisztina várt minket a MEFS képviseletében, majd a nap további része és a csütörtök is pihenéssel telt, igaz a magyar úszók beiktattak egy edzést a többi csapattal ellentétben. Csütörtök estére egy Opatija – beach party volt betervezve, és a magyar ELTE, DE, TE, MEFS különítmény jókor és jó helyen volt, csak épp a hajó nem indult, így maradt a város felfedezése. Pénteken délelőtt a szálláson regenerálódtak sportolóink, majd délután részt vettek a hivatalos edzésen, az este folyamán pedig ki-ki igényei szerint a szálláson múlatta az időt, vagy megnézhette a Rijeka – Istra első osztályú focimeccset. Ezalatt edzőink a technikai értekezleten vettek részt, ahol a szervezők által hasznosnak vélt információk hangzottak el (ne igyunk kávét, mert meleg van, illetve, hogy feltétlenül mossunk kezet étkezések előtt), csak az nem, ami a legjobban érdekelt volna minket, hogy mikor is mérettetnek meg úszóink.

Így hát szombaton reggel megint korán keltünk, és a nagyjából a negyvenfős buszra kétszáz másik emberrel felnyomorogva lezötykölődtünk az uszodába, hogy megtudjuk… nem is tudunk semmit. A paraúszást ugyanis szombat délután rendezték, így a beosztásra is várni kellett délig. A társaság ismét három részre oszlott: edzés, tengerpart és szurkolás. A belvárosban játszottak ugyanis a Debreceni Egyetem 3×3 kosarasai, akik remekül szerepeltek, de sajnos a szervezés hiányosságai itt is meglátszottak, hiszen a 11-10-re megnyert mérkőzésük eredménye valamilyen úton-módon már 9-11-re elvesztettként került az eredményjelzőre és a jegyzőkönyvbe is, az óvás pedig nem működött túl olajozottan.
Végre aztán elérkezett a várva várt délutáni úszásprogram, amely tiszteletreméltó eredményeket hozott: Bogi aranyéremmel és a saját legjobb idejét bőven felülmúlva fejezte be a szombati 100m mellúszását, Fanni kiegyensúlyozott és paralimpikonhoz méltó profizmussal mind a két számában (100m mellen és 100m gyorson) győzni tudott, Peti pedig, szintén saját legjobb idejét megúszva a dobogó második fokára állhatott fel 50m háton. Mindhármuk úszása szemet gyönyörködtető volt és a kitűzött célokat maximálisan sikerült teljesíteni. Ma Boginak szurkolhatunk 50m gyorson, hétfőn pedig Fanninak 50 mellen. Hajrá ELTE! Hajrá EEJ!

egyetemij2

Pontos eredményeket itt találhattok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]