Üzenet a Szigetről

Tízezernyi szigetlakó dobta be a jövőnek szánt üzenetét a fesztiválon felállított óriás Jana Palackpostába. Mit üzennek a szigetesek a jövőnek? Sena például ezt: „Elmondhatjuk, hogy a Szigeten lényegében megvalósult a világbéke. Ezt a szellemiséget küldöm a jövőnek! LOVE & PEACE!”

Egy óriási, négy és fél méter magas, 1500 ásványvizes palackból épült „időkapszula”, a Jana Palackposta várta a Szigeten a fesztiválozók jövőnek szóló inspiráló üzeneteit.

A rendezvény egy hete alatt több mint 10.000 üzenet született a világ szinte minden pontjáról – egyebek mellett Kanadából, Venezuelából, sőt Ausztráliából – érkező fesztiválozóktól. Többen a környezetért aggódó üzenetet adtak le „Szemetelj kevesebbet, tartsd meg a Földet zöldnek!” illetve a „Ne használj semmiből többet, mint amennyire valóban szükséged van!” jellegű üzenetek tucatja érkezett. Mások így „Költs élményekre, ne tárgyakra! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokkal töltsd, amik nem tartoznak igazán hozzád és a szívedhez!” De érkezett ilyen üzenet is: „Ne aggódj, légy boldog és szeresd magad!” És egy Sziget rajongó ezt üzente a jövőnek: „Utazz, szeress, nevess, táncolj és gyere a Szigetre!”

A Szigetlakók közt hazai hírességek is üzentek a jövőnek. Sena, az Irie Maffia frontasszonya ezt üzeni: „Bízom benne, hogy a jövőben az emberek úgy fognak viszonyulni egymáshoz, mint itt a Szigeten és mindenki legalább olyan vidám lesz és jól érzi magát, mint amit idén itt láttunk. Elmondhatjuk, hogy a Szigeten lényegében megvalósult a világbéke. Ezt a szellemiséget küldöm a jövőnek! LOVE & PEACE!”

Herczeg Zoltán divattervező ezt mondja: „Ha mi már nem tudtunk, vigyázzatok ti környezetetekre, a Földre a legnagyobb odafigyeléssel, törődéssel csakúgy, mint saját lelketekre, szellemetekre, mert kívül is csak akkor lehet rendben minden, ha belül is rend van! Maradj gondolkodó és szerető ember! Ez az új rock’n’roll!

“Legyetek elfogadóak és megértőek azokkal, akik más országból, más kultúrából vagy generációból érkeznek” – ezt már Gönczi Gábor tévés személyiség üzeni. “Ha nem érted meg, hogy ők hogy látják a világot és benne téged, az nagy valószínűséggel nem az ő hibájuk. Legyetek vidámak, mert az élet gyorsan átsuhan felettetek és legyetek bátrak, hogy jobbá tegyétek a világot!” – mondja a műsorvezető.

Forrás: sziget.hu
Kép: starity.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]