Kőkemény rockkal és metállal sorozták meg a fesztiválozókat a Balaton partján

3 nap kőkemény rock és metál, külföldi világsztárok, a legnépszerűbb magyar rock bandák, arcokat leszakító hörgések és üvöltések, elementáris energiák, libabőr, katarzis élmények, őrület és örömkönnyek – óriásit zúzott a RockPart’15.

A harmadik évadját taposó fesztivál bebizonyította, hogy van létjogosultsága hazánkban is az igényes rockzenének. 3 napon át, 3 színpadon megállíthatatlanul szólt a kemény fémzene. A rock és metál óceán minden árnyalatába belekóstolhattak és belemerülhettek a fesztiválozók. Olyan kiváló zenészek, művészek látogattak el hozzánk és fogadták örömmel a magyar rajongók szeretetét, mint a Clawfinger, The Dillinger Escape Plan, a Suicide Silence, Marduk, Melecesh vagy a My Dying Bride.

A rockerek jó emberek, az őrületes koncertélmények mellett a rajongók testközelből is megismerkedhettek, találkozhattak a külföldi sztárokkal, akik barátságosan és türelmesen fogadták őket, kattogtak a fényképezőgépek és telefonok, örömkönnyek áztatta közös szelfik készültek és sorozatgyártásban születtek az aláírások a testrészekre, pólókra, plakátokra. Némely szerencsések még a kulisszák mögé és bepillantást nyertek, ahol láthatták, hogyan alakulnak át „egyszerű halandókból” kemény rockerekké a művészek, milyen koncert előtti rituálét végeznek (a Suicide Silence gitárosa például fekvőtámaszokkal melegítette be magát).

Brit doom metál, svéd rapmetál, fin csatametál, folk metál, amerikai deathcore, a rock és metál világ csillagai lélegzetelállító látványban részesítették a publikumot. A hangulatot és az őrület fokát mesterien irányították, a negatív sötét atmoszférától egészen a lelkesítő csatakiáltásig ezernyi szín, érzés és érzelem kavargott az éterben.

Nehéz kiragadni pillanatokat, mozzanatok a fesztiválból, annyira tömény élményt jelentett, mégis sokáig előttünk lesz, ahogy André Skaug, a Clawfinger-ből a hajsörényét rázza, ahogy a Marduk pszichedelikus fekete misét celebrál a színpadon, ahogy a több ezer ember együtt énekel a Tankcsapdával, vagy, ahogy a Turisas csatametállal tüzeli fel az embereket.

A fesztivál egyik legemlékezetesebb, legkiemelkedőbb koncertjét a Suicide Silence adta. A jelzők terén bajba vagyunk, annyira „le-leg élmény” volt. Az ember földbe gyökerezett lábbal állt és libabőrös karral fogadta, ahogy a zene erejével leszakítják az arcát. Majd beindult a darálás, a masszív adrenalin lökettől felturbózott emberi erők csaptak össze és oldódtak fel. Olyan keményen tolták a srácok, hogy a koncert után még jó ideig nehéz volt a hatása alól kikerülni.

Hamisítatlan rock paradicsom volt a Balaton partján, 5*-os fesztivál élményben volt részünk, az egyetlen negatív érzésünk, hogy még 1 évet kell várni, hogy újra OTT lehessünk. Addig is a rock legyen veletek!

Rock, Metál, Balaton – RockPart’15

Fotó: SADAWEB

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]