Vigyázz, kész, LEN!

5vös5km, EZF, koncertek, bulik és szórakozás minden mennyiségben! Tegnap startolt a LEN, az ELTE legnagyobb egyetemi fesztiválja.

Hosszú várakozás és visszaszámlálás után elérkezett egyetemünk egyik – nem csak ELTE-s hallgatók körében – legnépszerűbb rendezvénye, a LEN. A Lágymányosi Campus ismét fesztivál-külsőt öltött, így négy napon keresztül civil falunak, három színpadnak és persze vidám fiatalok tömegének ad otthont. Tegnap a tudományegyetem hangulatát vicces játékok, futóverseny, ELTE zenekarok dübörgése, hangos koncertek és bulik váltották fel.

Déltől logikai feladatokkal, ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozással és tájékoztató programokkal fogadott minket a Civil Falu, ahol többek között olyan – a korábbi évekből már jól ismert – standokkal találkozhatunk, mint a Magyar Fizikushallgatók Egyesülete, a Környezettudományi Klub, a Földrajzos Klub, Matekos logikai sátor, Életpálya alapítvány vagy a Kézműves sátor. A Karaoke tegnap is nagy népszerűségnek örvendett – ezúttal két sátor kínált lehetőséget a szerepelni vágyó fiataloknak, akik még így sem úsztak meg néhány perces várakozást a változó sikert arató produkcióik előtt.

A késő délutáni programok sorát a hagyománnyá vált 5vös5 km indította, mely az endorfin termelés felfokozása után az őszi futóversenyéhez hasonló eredményeket hozott. Ezt követően az AB/CD nevű AC/DC tribute zenekar adott ütős rock koncertet a Burn Arénában, ahol fél 10 körül az erőteljesen megcsappant létszáma miatt találóan „Hip Hop Boy” névre átkeresztelt együttes (együttes?) lépett a színpadra.

Az EZF döntő keretében kora estétől ELTE-s zenekarok tomboltak a Fütyülős sátorban, ahol éjfél után került sor az eredményhirdetésre, melynek részleteiről következő cikkünkben olvashattok. A koncertek mellett Goldhand kínált zenei alternatívát a Bermuda Bárban, éjszaka viszont az összes helyszínen a DJ-k kerültek főszerepbe. A LEN első napja DJ Endy, D&K illetve DJ Gomes zenemixével és hajnalig tartó bulival zárult, de ez még csak a bemelegítés volt. Készüljetek, mert ma jön a folytatás!

Fotók: Vörös Tamás

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]