Újabb LEN-programajánló – hogy ne maradj le a jó dolgokról!

Két év után végre ismét megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb tavaszi egyetemi fesztiválja, a LEN, azaz a Lágymányosi Eötvös Napok! Az idei rendezvény pedig talán még izgalmasabbnak ígérkezik, mint az eddigiek…

A múlt héten beszámoltunk már arról, hogy milyen fellépőkre „csápolhatjátok” végig az április 27-től április 30-ig tartó három napot (a cikket itt olvashatjátok el). Fontosnak tartjuk azonban megosztani veletek azokat a programokat is, amikre napközben látogathattok ki, hiszen természetesen ezekből sem lesz hiány az eseményen.

Kezdjük is a sort egy ismerős fogalommal: a Civil falut és önkénteseit valószínűleg nem kell senkinek sem bemutatnunk. Ők azok a hősies résztvevők, akiknek segítségével – az eddigi évekhez hasonlóan – az idei LEN-en is bepillantást nyerhettek többek között különböző egyetemhez köthető, illetve egyéb civil szervezetek munkájába. A 2022-es Civil falu szervezetei más-más indíttatással és szerepvállalással érkeznek ugyan a fesztiválra, de van bennük mégis valami közös: egytől egyig a közösségért, értetek dolgoznak, és teszik még színesebbé számotokra a fesztivál programkínálatát.

A Civil falu önkénteseinek célja ebben az évben is az lesz, hogy a hozzájuk látogatók megismerjék az általuk képviselt világot érdekes beszélgetéseken keresztül, hol komolyabb hol pedig játékosabb formában. Olyan standokra látogathattok majd el többek között, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az egyetemi léthez – lesznek például különböző természettudományos sátrak a TTK-s szakterületek képviselői számára, ahol a biológia és környezettan, a földrajz és földtudomány, illetve a matematika lesz a „porondon”. Érdekes kémiai és fizikai kísérleteket nézhettek végig és próbálhattok ki, illetve kicsit jobban megismerhetitek a természettudományos tanárképzési szakterületet is.

Az IK interaktív sátraiban bemelegíthettek az esti bulira, hiszen lesz Just Dance, de emellett még számos izgalmas játékkal és programmal készülnek például a „Retro játékok” vagy a „Társas- és szerepjátékos” sátorban is. A TáTK szintén garantálja, hogy nem fogtok unatkozni: a házasságkötő sátorban akár még a nagy Őt is megtalálhatjátok, és lehetőségetek lesz egy EFOTT napijegyért is ringbe szállnál a „LEN-olimpián”.

Már csak egy kérdésünk maradt a végére. Ugye ti is LEN-t lesztek?

A képek forrása: Facebook

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]