Színvonalas gazdasági előadás a Navratil Ákos Szakkollégiumban

Az ELTE legújabb és egyben leginnovatívabb szakkollégiuma, a Navratil Ákos Szakkollégium (NÁSZ) rendszeresen szervez előadásokat, melyek keretében neves szakértők dolgoznak fel különböző aktuális gazdasági témákat. A legutóbbi előadás során Prof. Dr. Lentner Csaba egyetemi tanár nyújtott bepillantást a magyar gazdaság jövőjébe. Kiss Boglárka beszámolója.

A rendezvény nagy sikert aratott és számos érdeklődőt vonzott: az ELTE hallgatóin túl több egyetemről is érkeztek látogatók. A hallgatóság sorai között voltak továbbá egyetemi tanárok és volt miniszterek is.

A résztvevők között ajándékként kiosztásra kerültek a Polgári Szemle társadalomtudományi folyóirat aktuális kiadványai is, melyekben elismert szakemberek publikációi olvashatóak gazdasági és társadalmi változásokról, szakszerűen és hitelesen bemutatva azokat.

Az előadás során számos érdekes és aktuális témát érintettek: a XX. és XXI. század nagyobb gazdasági válságainak tipizálását követően részletesen foglalkoztak többek között a COVID–19 és az orosz–ukrán háború Magyarországra gyakorolt hatásaival, a magyar államháztartás kilátásaival, valamint a monetáris politika eddigi intézkedéseivel. Ezt követően olyan, a magyar gazdaság előtt álló kihívásokra keresték a választ, mint hogy a közepes fejlettség csapdájából milyen „kimenekülési” lehetőségek állnak a rendelkezésünkre, illetve hogy a jelenlegi országgyűlési választások hogyan hatnak majd a központi költségvetésre, valamint hogy milyen esélyeink lesznek a jövőben a korábbi trendeket figyelembe véve.

Az előadást egy interaktív szakasz követte, melyben applikáció használatával, név nélkül volt lehetőségük kérdezni a résztvevőknek. Az így feltett és a legtöbbek által érdekesnek tartott kérdések révén megvitatásra kerültek többek között Magyarország baráti kapcsolatai, az euró bevezetésének problémája, valamint az államadósságot érintő kérdések is.

A Navratil Ákos Szakkollégium (NÁSZ) a jövőben is számos színvonalas előadással készül a hallgatóknak.

Ne maradjatok le, kövessétek a folyamatosan megjelenő szakmai programjaikat!

A Navratil Ákos Szakkollégium elérhetőségei:

Honlap

Facebook

LinkedIn

Youtube

Fotók: Kiss Boglárka

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]