A cél: megkönnyíteni a hallgatótársak életét – az ELTE Kortárs Segítő Csoportról

Az ELTE Kortárs Segítőcsoport egy pszichológushallgatókból álló önkéntes csoport, amely a PPK Életvezetési Tanácsadó részeként működik. Többféle szolgáltatásuknak egy közös célja van: megkönnyíteni a hallgatótársaink életét, hogy az egyetemen eltöltött éveik pont olyanok legyenek, amilyennek ők szeretnék.

Az ELTE bármely karán tanulókat várják segítő beszélgetésre, akár a tanulmányokról, akár valamilyen személyesebb témáról, az élet más területeit érintő kérdésekről szeretne beszélgetni valakivel, lelki segítséget kapni. A kortársak mindegyike pszichológia szakos, így bizalommal fordulhatsz hozzájuk, hiszen szakmai tudásunk mellett megvan az a hatalmas előnyünk is, hogy veled egyidősek – így pontosan tudják, milyen egy huszonéves bőrében lenni, mit jelent egyetemistának lenni.

A csoport programjaival arra törekszenek, hogy mindenki megtalálhassa bennük azt, ami a legjobban érdekli, amire leginkább szüksége van – ezért éppen olyan sokszínűek, mint amilyenek az érdeklődők is. Filmklubjaikon érdekes filmekkel, és az azt követő közös beszélgetéssel járnak körbe egy-egy pszichológiai témát – népszerűbbeket és kissé elfelejtetteteket egyaránt –, amelyet úgy választanak ki a kortárs segítők, hogy mindenki találhasson benne valami gondolatébresztőt, valami inspirálót: valamit, amit magával vihet.

ELTE Kortárs Segítő Csoport - képanyag

Önismereti társasjáték-alkalmakon lehetőség van közelebb kerülni másokhoz (és önmagunkhoz egyaránt), és olyan kérdésekről együtt gondolkodni, amelyek eddig is foglalkoztattak, csak nem tudtátok kivel megbeszélni, vagy éppen ellenkezőleg, korábban fel sem merültek bennetek.

Segítőiket, programjaikat, ügyeleti időpontjaikat megtalálod a honlapunkon és a Kortárs Facebook-oldalán. Ha segítő beszélgetésre jelentkeznél, írj nekik bizalommal a kortars.segito@ppk.elte.hu címre. Ha pedig valami más kérdés merült fel benned, vagy bármilyen észrevételed lenne, akkor keresd őket az info@kortars.elte.hu címen.

Az ELTE Online hamarosan a Kortárs Segítő Csoport egyik tagjával készít interjút.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]