ELTE Sikerek – Nagy Tímea olimpai bajnok előadása

2017 májusában indult az ELTE Alumni Központ ötletére az „ELTE Sikerek” c. előadássorozat, amelyet az egykori ELTE-s, mára sikeres alumnusok tartanak. A következő előadó Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó lesz.

A tudásmegosztási előadássorozatot az Aula Magnában szerdai esti időpontokra szervezik. Az Alumni Központ munkatársai szeretnék továbbra is, ha a rendezvénysorozat elősegítené, hogy az egyetemen végzettek közössége erősödjön, ezzel hozzájárulva az ELTE szellemiségének növeléséhez. Az előadók olyan sikeres, elismert egykori ELTE-s hallgatók, akik személye és munkája példaértékű és inspiráló lehet. Az előadó alumnusok nemcsak a szakmai pályájukról, hanem egykori egyetemi emlékeikről, mestereikről is mesélnek, illetve arról, milyen szerepet tölt be az ELTE későbbi szakmai sikereiben. Az előadások után lehetőség van kérdések feltevésére is.

A szerda esti rendezvényekre szeretettel várják az érdeklődő ELTE-diplomásokat, a jelenlegi hallgatókat, oktatókat és mindazokat, akiknek a téma, illetve az előadó felkelti az érdeklődését, és szívesen mélyítené tovább ismereteit változatos területeken.

A sorozat védnökei: Borhy László rektor; Scheuer Gyula kancellár; Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, az Egyetem korábbi rektora (2006–2010), akinek rektorsága alatt hozta létre az ELTE Szenátusa az Alumni Szervezetet.

A sorozat nagy érdeklődéssel indult, a nyitóelőadást Lovász László Széchenyi- és Bolyai-nagydíjas matematikus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tartotta 2017. május 17-én. Az előadás címe Gráfok és hálózatok: a gimnáziumtól a Microsoftig, avagy a játéktól a tudomány paradigmájáig volt. Recenziókat itt és itt olvashat róla.

A következő előadást Tölgyessy Péter, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével  kitüntetett alkotmányjogász, politológus tartotta. Erről itt olvasható beszámoló.

A harmadik előadást Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója tartotta. Részleteket itt olvashatsz.

A következő alkalommal Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja ad elő, aki az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karon végzett logopédusként. Kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok, Európa-bajnok és hatszoros magyar bajnok.

Az előadás 2017. november 15-én 18:30-tól lesz az ELTE Aula Magnában (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. I. emelet)

Nagy_Timea_ELTE_SIkerek_plakat_web

További részletek: 

Figyelem! A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!

Forrás, kiemelt kép, képek: ELTE Alumni Központ

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]