Hősök vétója

A Civilizáció csoport tart ma tüntetést a Hősök terén. Céljuk felhívni a kormány figyelmét, nem értenek egyet a héten módosítandó civil törvénnyel. A demonstrálók élőképet fognak alkotni, ezzel kívánnak üzenni. Bejegyzésünk folyamatosan frissül.

23:33 Ha szeretne nagy társaságban poharazgatni, akkor még nem késő lejönni az Oktogonra. Közvetítésünket befejezzük, köszönjük figyelmüket.

23:17 Feltűnt a tömegben Fekete-Győr András, most ő a sztár.

22:54 Megérkeztünk az Oktogonra. Most úgy tűnik valamelyest nyugvópontra értek az események. Többen leültek, vagy keresik ismerőseiket.

22:34 Elindult a tömeg magja is az Oktogon felé.

22:24 Az emberek egy rész elkezdtt elszivárogni. Vannak akik az oktogoni különítményhez igyekeznek.

22:19 Állóháború a Kossuth téren. A tömeg nem tágít. Közben egy kisebb csoport továbbra is blokád alatt tartja az Oktogont.

21:49 Durvul a helyzet. Többen a füre lépni tilos tábla ellenére ráléptek a pázsitra. A Parlament lépcsőjt rohamrendőrök védik. A rigmusok mostmár egyértelmüen a kormány távozását követelik, illetve Bayer Zsoltot szidalmazzák. Sokan követelnek előrehozott választást.

21:42 Egymásra leltek a tüntetők a Kossuth téren, nagy az öröm

21:37 A kormányzati épületeket rohamrendőr fal védi.

21:33 A menet elhagyta a Gresham-palotát. A végcél még mindig ismeretlen, de állítólag a Kossuth térnél fog egyesülni a tömeg.

21:24 A Váci utcában kicsit szétszakadt a tömeg, de csak azért, hogy a Dorottya utcában újra egyesülhessen.

21:15 A menet Buda helyett Pesten maradt. A Váci utcán haladnak.

21:02 A Rákoczi úton ragadt autósok dudaszóval köszöntik a tömeget, aminek eleje elérte az Erzsébet hidat

20:56 Annak ellenére, hogy elkezdődtek a BL meccsek a tömeg nem fogyatkozik. “Kövér László mondjon le” zúgja a tömeg. Közben ráfordultak az Erzsébet hídra.

20:53 Jelentem elértük az Astoriat, itt most sokan kezdték skandálni, hogy Parlamenthez.

20:45 Tovább indult a menet a Kiskörúton

20:41 A Deák térnél megállt a tömeg, nagy a tanácstalanság, hogy merre tovább. Van aki szerint itt kéne leülni és blokkolni a forgalmat.

20:32 A menet eleje elérte a Deákot.

20:23 Elhagytuk az Alkotmány utcát. “Kell a CEU kell a TASZ, Orbán Viktor hülye f.sz” zeng a hangos beszélőből.

20:15 A körútról a Bajcsy fele fordul a tömeg.

19:57 A tömeg tovább indul a Nagykörúton a Nyugati felé

19:50 Csurig telt az Oktogon. Zúg az “Európa-Európa”

19:45 A menet eleje már elérte az Oktogont, áll a forgalom.

19:39 Az Andrássy mentén megtalálták az árusok a poaci rést és dudákat árulnak. A menet eljagyta a Kodály köröndöt. Zeng az “Orbán takarodj” és a ” Szabad ország, szabad egyetem”

19:28 A tüntetők nagyrésze elindult az Andrássyn, mások a Fidesz székházhoz mentek. A vonulók elfoglalják teljes szélességében az Andrássy utat.

19:13 Breaking!!! Elveszett egy kisfiú, Simon. Update, meglett.

19:07 Az esemény végetért, de szombaton félhatkor a Szabadság téren folyt.köv.

19:04 Eljött az idő a világítós képhez, habár a Nap még nem ment le.

18:55 Most arra várunk, hogy lemenjen a Nap. Akkor készül majd egy mobilfényes fotó. Addig is zenét játszanak. Most éppen U2-t. Ennek hatására többen elondultak haza.

18:50 A jelenlévők közösen eléneklik a Himnuszt. Most az Örömóda következik. Európa-Európa skandálás söpör végig a téren.

18:45 Zeng-zúg a nem hagyjuk. Arra válaszolnak, így a jelenlévők, hogy nem akarnak egy keleti féldiktatúrában élni. Móra Vera szólalt fel.

18:40 Újabb darus fotó készül közben. Állítólag fentről (is) szépek vagyunk.

18:36 Most ismét Juhász Tamás zenél

18:26 L. Ritók Nóra következik, az Igazgyöngy alapítvány tagja. A kormány szerint azok a problémák nem is léteznek amik ellen a civilszervezetek küzdenek. Szervezetük oktatási, egészségügyi, szociális feladatokat látnak el. Azt mondja az a baja a kormánynak velük, hogy látattják a bajt. Azt mondja, hiába nyernek nemzetközi díjakat, a magyar állam által kiírt pályázatokon nem nyerhetnek. Ezért vannak ráutalva külföldi adományokra. Szerinte még mindíg nem késő összefogni. Beszédét vastaps zárja.

18:18 Kapronczay Stefána a TASZ ügyvezetője következik. Azt mondja azért lett jogász, hogy a szabadságért harcolhasson. Azt mondja, a rendszerváltás idején egy szabad ország létrehozásában hittek. A kormány most ezt az országot akarja megszüntetni. Ezért akarják a civilszervezeteket ellehetetleníteni. De hangsúlyozza, mindenki tehet egy szabad országért.

Most Juhász Tamás fog zenélni. Ezalatt elkészült a darus csoportkép.

A tér közben megtelt emberekkel.

Juhász Tamás azt üzeni Németh Szilárdnak, hogy hármas metróval és kisföldalattival érkezett. Mivel ő látássérült, ezért ingyen utazott, tehát a kormány támogatásával érkezett.

László Luca CEU hallgató következik. Azt üzeni az otthoaradóknak (nektek), hogy csatlakozzatok. De kik a civilek? A kormány szerint idegen ügynökök. A civilek tesznek a magyar oktatásért és az elnyomottakért, védik a környezetet, harcolnak a törvényességért és az alkotmányosságért. Hangsúlyozza, hogy a civilszervezetek nem hagyják magukra a társadalmat.

Kezdődik az esemény! A szervezők felhívták a figyelmet, hogy ez egy békés esemény.
Móra Vera kezdi a szónoklatokat. Több mint 100 civilszervezet támogatja a tüntetést

Üdvözöljük Olvasóinkat! Mi már itt vagyunk a helyszínen. Folyamatosan érkeznek a térre a tüntetők, akik biztonságára rendőrök garmadája vigyáz

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]