Helyzetjelentés a hallgatói önkormányzati választásokról

2016-ban második alkalommal tartják egyszerre a kari hallgatói önkormányzatok a választásokat az ELTE-n. Van, ahol már lezárult a szavazás, és van, ahol még csak a jelöltállításon vagyunk túl.

Az Állam- és Jogtudományi Karon már lezárult a szavazás, melynek eredményeiről itt számoltunk be – kettő híján az Új HÖK Mozgalom összes képviselője bejutott, tehát valószínűleg elnökséget fognak alakítani.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon a hallgatók 31,5%-a szavazott az elnökválasztás során, és 27,5% a küldöttgyűlési képviselői választáson. Két körzetben nem érte el a minimumot (25%) a leadott szavazatok száma.  A ciklusban az ELTE BGGyK HÖK elnöke 464 támogató szavazattal (84,4%) továbbra is Sztrecsko Boglárka.

A Bölcsészettudományi Karon április 13-ig tart a szavazás a BA-s és felsőoktatási szakképzéses, osztatlan tanáris, illetve régi rendszerű osztatlan képzésű körzetekben (a BTK HÖK mesterszakos képviselőinek a választása nem most zajlik). A jelöltek bemutatkozását itt tekinthetitek meg.

Április 10-ig a hallgatók 22,5%-a adta le szavazatát az Informatikai Karon, a többieknek még 17-ig van idejük megtenni ezt. A küldöttgyűlési jelöltek bemutatkozásait itt találjátok, a HÖK-elnöki, -alelnöki, szaktestületi elnöki és Ellenőrző bizottsági tag pozíciókra benyújtott programok pedig itt érhetőek el.

A Pedagógiai- és Pszichológiai Karon is a szavazás időszaka van. A megadott határidőig egy érvényes pályázat érkezett az elnöki tisztségre, Baranyai Melindáé, ez itt olvasható. Szavazni április 20-ig lehet.

Április 11-ig lehet szavazni a Társadalomtudományi Karon a küldöttgyűlési képviselői, a HÖK-elnöki és az Ellenőrző Bizottság elnöki pozícióikra pályázókra. Takáts Réka egyedüli elnökjelölt programja a honlapon itt található meg.

A Tanító- és Óvóképző Karon még április 17-ig van lehetőségük szavazni a hallgatóknak a jelöltekre, a Természettudományi Karon 22-ig.

Kép: ehok.elte.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]