Változások az Állam- és Jogtudományi Karon

Változások lesznek az ELTE ÁJK HÖK-ben: a lezárult szavazás és a Választási Bizottság határozatai szerint kettő híján az Új HÖK Mozgalom összes képviselője bejutott, ami valószínűleg nem csak elnökség megalakítására, de a HÖK alapszabály szintű átalakítására is lehetőséget fog adni.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karon két társaság, az Új HÖK-mozgalom és a Szövetség a Hallgatókért voltak egymás valódi ellenfelei – úgy tűnik, a versengésből előbbi jött ki győztesként. És hogy hogyan tovább? Az Új HÖK Mozgalom szeretné “a HÖK-öt megnyitni minél több ember számára, és egy közvetlen, laza, kreatív műhellyé alakítani”. Ehhez várják a hallgatók ötleteit arról, hogy hogyan lehetne fejleszteni a különböző szakterületeket.

Az eddigi “elnök és emberei” rendszerrel szemben az Új HÖK Mozgalom nyilvános pályázatot hirdet ki az alelnöki pozíciókra (a pályázatok leadási határideje április 16.), valamint elkezdik a rendszeres, nyitott szakmai HÖK-képzéseket szervezni. Ennek első állomása a HÖK Restart Vol. 1. 0. elnevezésű program, amelyet április 15-én tartanak meg. (Az esemény az alábbi linken érhető el.)

A Választási Bizottság határozatai itt érhetők el.

Forrás: Facebook, ÁJK közéleti kör

Kép: ajk.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]