ÁJK Filmklub – a Szindbád következik

Folytatódik a Nemzeti Filmintézet és az ELTE ÁJK együttműködésében megvalósuló Filmio Filmklub. Minden karról várják az egyetemi polgárokat, a vetítéseket beszélgetés követi.

A 90 éve született Huszárik Zoltán Szindbád című, ikonikus filmjét 1971-ben forgatta. A Krúdy Gyula novellái által ihletett film az egyik főműve, amely egy új műfajt, a mentális utazást is megteremtette. A grafikusként is alkotó filmrendező a Szindbádban festményszerű képeket alkalmaz, melyek során főhősét a nők iránti vágyakozása hajtja előre. „Szindbád jelene a múlt, a már elmúlt időpillanat, azért van folyton úton, hogy a pillanatot megragadja, s útja azért végtelen, mert ez nem sikerülhet neki” – írja a filmről vendégünk, Gelencsér Gábor. Huszárik Zoltán első nagyjátékfilmje a magyar filmtörténet kiemelkedő darabja, melynek főszerepét a legendás Latinovits Zoltán alakítja.

Kivel lesz beszélgetés?
Gelencsér Gábor egyetemi docenssel (ELTE BTK Filmtudomány Tanszék), aki filmesztéta, valamint a Huszárik Zoltán Alapítvány kuratóriumának tagja.

Dátum: 2021. november 10., 18:00

Helyszín: ELTE ÁJK A/1-es terem (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációt kérünk a filmklub vezetőjénél, Rácz Annánál, anna.racz@ajk.elte.hu e-mail címen. A vetítés az ELTE aktív polgárai számára szerveződik, ezért a regisztrációhoz Neptun-kódot is kérünk.

Az eseményre az ELTE JOKT rendezvényekre vonatkozó szabályai vonatkoznak, ezért azon védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet részt venni.

A Facebook-eseményt itt találjátok.

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Szervezők!

Kiemelt kép: artcapital.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]