Kitolt határidők államvizsgaügyben

Nagy volt a felzúdulás a szeptember 1-jén hatályba lépett felsőoktatási törvény módosítása miatt, amely voltaképp betarthatatlan határidőket szabott több ezer hallgató számára, akik szakdolgozatukat még nem adták le, illetve nem államvizsgáztak le. Úgy tűnik, megnyugodhatnak az érintettek, már készül a javított szabályozás és a határidők ésszerű meghatározása. A felháborodást nem a határidőszabás váltotta ki, sokkal inkább az, hogy ezek a határidők sok esetben betarthatatlanok voltak. Most körülbelül két évük van a hallgatóknak a pótlásra.

Ahogy azt az eduline megírta, több ezren búcsúzhattak volna el diplomájuktól a hirtelen kiadott törvénymódosítás miatt. Sokaknak pár hetet adtak szakdolgozatuk leadására, de akadt olyan is, aki már lejárt határidőkkel szembesült az értesítő levélben.

Megnyugtató hír azonban, hogy Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a minap azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy már készül a javított változat. Az érintett hallgatóknak 2016 szeptemberéig végül csak az abszolutóriumot kell majd megszerezniük, akik már abszolváltak, azoknak pedig 2018 szeptemberéig kell letenniük záróvizsgájukat.

Forrás: eduline.hu
Kép: mhpbooks.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]