Távozhat a köznevelésért felelős államtitkár!

Június elején már több nyilatkozatában is jelezte Orbán Viktor, hogy a jelenlegi államtitkárok között cserék várhatóak. Most valószínű, hogy a jelzett cserék sora Czunyiné dr. Bertalan Judittal kezdődhet. A jelenlegi köznevelési államtitkárt tavaly nevezték ki.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) statisztikáiból is kiderül, hogy a közoktatás komoly problémákkal küzd. Ez hangsúlyosan érződik a nehezebb helyzetben lévő általános iskolákban, így például Borsod, Szabolcs és Hajdú-Bihar megyében – írja a Vasárnapi Hírek.

Ez az eszköztelenség, a tehetetlenség fokmérője” – mondta el a lapnak L. Ritók Nóra, halmozottan hátrányos helyzetű diákok integrációjával foglalkozó pedagógus. A statisztikák szerint a szakiskolák 9. évfolyamán a tavalyi évben minden ötödik tanuló évet ismételt.

Ha pedig gondok vannak, akkor általában valakinek távoznia kell. Maga Orbán Viktor mondta el a Napi Gazdaságnak, hogy “az államtitkárok között lesznek cserék”.

Forrás: eduline.hu
Kép: www.fidesz.hu

  • Antal Vass

    Lehetett sejteni, hogy a köznevelésben végrehajtott reformok legnagyobb mértékben az egyébként is nehéz helyzetben lévő iskolákat, tanulókat fogja még mélyebbre taszítani. Ha jön egy új államtitkár, ő ugyanazt a vonalat kell, hogy kövesse, amit a párt diktál…. Fejétől bűzlik a hal, az alapelvekkel, az irányvonallal van a fő gond. Hiába távozott Hoffmann Rózsa, hiába távozik Czunyiné… hisz csak egy újabb pártkatona jöhet a helyükre. A személycsere nem orvosolja a nehéz helyzetben lévő gyerekek gondjait. A lecsúszás megindult, a végleges lecsúszás megakadályozhatatlan, ha a kormány nem látja be, hogy az oktatáspolitika hibás.