Ismét felsőoktatási átalakítás. De hogyan?

A felsőoktatás átalakítása körüli témákból mostanában sose elég, ezzel kapcsolatban szeptember 3-án tárgyaltak a parlamentben. Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint a képzéseket a munkaerő helyben maradásához igazítják, továbbá fontosnak tartják, hogy a változásokhoz ne legyen szükség többletforrásra.

Földi László (KDNP) elmondása alapján, cél a felsőoktatás minőségének a javítása és az intézmények hatékonyságának növelése. Ennél konkrétabban, az átalakítások nyolc intézményt érintenek, három új fog létrejönni és kilenc képzési hely máshová kerül. Azonnali kérdésében pedig a változásokkal járó előnyöket, és a többletforrások problémáját kívánta részletesen tudni.

Balogh Zoltán válasza alapján a felsőoktatási kerekasztalon a rektori konferenciával, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával és gazdasági szereplőkkel olyan lépésekben egyeztek meg, amelyek az ország érdekeit szolgálják.

Magyarország térszerkezetéhez fogják az intézményi struktúrát igazítani, és olyan képzéseket támogatnak, erősítenek meg, illetve hoznak létre, amelyek hozzájárulnak a munkaerő helyben maradásához. Mindezt úgy, hogy ne legyen szükség többletforrásokra.

Forrás: Edupress

Kép: bathimpact.co.uk

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]