#programajánló

Bár elmúlt a nyár és vele együtt a fesztiválszezon, az ELTE Online nem hagyja, hogy ezen sopánkodva otthon üljetek az első szeptemberi hétvégén! Mi is tudjuk, hogy ez a két nap nem fog elmúlni tárgyfelvételi időszak és vele együtt Neptun-gyűlölet nélkül, viszont ha ez és a nyár vége együtt már túl sok, mozduljatok ki a négy fal közül. Hogy hová menjetek? Ebben segít e heti programajánlónk!

Mozi a csillagok alatt

A Budapest Rooftop Cinema egy heti rendszerességgel jelentkező ingyenes vetítéssorozat. Most a 11. BuSho Rövidfilmfesztiválnak adnak otthont, melynek szombat lesz az utolsó napja. Tehát, ha belekóstolnátok milyen a szabad ég alatt filmet nézni, akkor keressétek fel a Corvintető tetőteraszát! A filmkezdés sötétedés után esedékes, de ha jó helyre aspiráltok, érdemes kapunyitásra (18:30-ra) odamenni. Nemzetközi rövidfilmes tehetségek, ingyen popcorn, romantikus csillagos ég… mi kell még?!

Éhes szerencsejátékosoknak: Food Truck Show

A Kincsem Parkban kerül megrendezésre a gurulókonyhák őszi fesztiválja, mellyel egy időben agár- és lóversenyt tartanak. A belépő 600 Ft, ebből 400 Ft-tal szabadon lehet fogadni a szimpatikus (és remélhetőleg befutó) lóra illetve agárra. Azonban, ha gyógyulófélben lévő szerencsejáték-függőként is szeretné valaki kipróbálni az összegyűjtött street food-okat, de nem szeretne visszaesni, látogasson ki 18:30 után. Az illető nem marad le semmiről, hiszen szombaton éjjel 2-ig, vasárnap pedig éjfélig tart a rendezvény. A versenyek mellett még számos programmal készülnek a szervezők: lesznek koncertek, sportprogramok, szombat este Retro Video Discot, vasárnap pedig családi napot tartanak.

Sörre fel!

Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivált rendeznek a Palotanegyedben, és egyet már bizton állíthatok: lesz sok sör!  Hazai és nemzetközi sörkülönlegességek, kézműves sörök, népszerű városi sörpubok és az Év Söre, a Csíkszentsimoni Sörmanufaktúra az Igazi Csíki Sör – ezekre lelhettek a Szabó Ervin téren, a Reviczky utcában és a Mikszáth téren. És ha már fesztivál, fellépőkkel is találkozhattok, úgymint a Balkan Fanatik, The Bits Beatles Emlékzenekar vagy a Fourtissimo Jazz Orchestra. Emellett részt vehettek a snapszer és sakk partin, lesz Palota Sörkupa, a Fesztivál söre szavazás, és sör, sör, sör.

Last minute kultúra a Corvin közben

A Corvin negyed metrómegállóban szombaton utoljára 14 és 17 óra között láthatjátok az Inter-View című művészeti installációt, három tükrös fülkét. Ezek gyakorlatilag interaktív színházi bódék, melyek az egyszemélyes „face to face” színház élményével ajándékozzák meg az utcán közlekedőket. Benjamin Vandewalle és Shosha van Kranendonk produkciója kicsit kizökkent a hétköznapokból, és ha leülsz a bódé elé azt is megtudod hogyan!

Egy piknik szombatra, egy vasárnapra

Szombaton a hetedik Pozsonyi Piknikre látogathattok el, melyet új helyen, az Újpesti Rakparton találhattok meg. Több színház képviselteti magát, így például a Madách művésznői „Bepasiznak”,  a Jurányi Színház tolmácsolásában megismerkedhetünk A férfiak szexuális világával,  a Játékszín művészei pedig megmutatják, milyen Szeretni bolondulásig. Rengeteg író is dedikál majd, többek között Magyar Bálint, Bitó László, Nyáry Krisztián, Tarján Veronika és Vigyázó Zsófia. Piknik révén megkóstolhattok mindenféle zsíros kenyeret a „retro”-tól a „de lux”-ig. És hogy mi mindent lehet még csinálni? A programfüzetből kiderül!

Az Akvárium Klubban a Vasárnapi Piknik kerül megrendezésre 10 és 18 óra között. Stílszerűen lehet piknikkosarat és plédet venni, a kosár tartalma péksüti, gyümölcs és szörp. Egy nagyon hangulatos családi napot hozhattok össze, még akkor is, ha tulajdonképpen nem piknikeztek.  Reggel és este egy kis testmozgást végezhettek -10-től jógaoktatás, 17-től Lindy hop tánctanítás- , egész nap lehetőség van társasozásra, szobor- és ékszerkészítésre és még sok minden másra. A teljes programlistát itt nézhetitek meg.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]