Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen kancellári pozíciókra

Több mint száz pályázat érkezett arra a nyolc még betöltetlen helyre, ahol hamarosan a felsőoktatási intézmények újonnan kinevezett kancellárjai kezdhetik meg működésüket.

Az felsőoktatásért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint minden intézménynél többszörös a túljelentkezés a kancellári pozíciókra.

A pályázat elbírálásának határideje december 29., a kancellári megbízás pedig legkorábban 2014. december 30. napjától tölthető be – jelezte az államtitkárság az MTI felé. A még betöltetlen posztokra november 24-ig lehetett pályázatot benyújtani.

Október 31-én huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán akkor azt mondta, hogy a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban. Az iskolák gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük, és behatóan ismerniük kell az adott felsőoktatási intézményre jellemző szakterületet is

Balog Zoltán kifejtette: a felsőoktatási intézmények saját jövedelemre tehetnek szert, amelyet fejlesztésre fordíthatnak, emiatt különösen nagy szükség van a menedzserszemléletű kancellárokra.

Az első körben nyertesek megbízó levelét november 24-én adta át a miniszter, az ő megbízatásuk a 2014. november 15-től 2017. november 17-ig terjedő, három éves időtartamra szól.

Az emberi erőforrások minisztere az első kinevezések után azt mondta, nyolc felsőoktatási intézménynél még nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, ezért új pályázatot írtak ki. A nyolc intézmény kancellárját is – az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére – a kormányfő nevezi majd ki.

Többek között az ELTE kancellári székére sem neveztek még ki senkit.

(edupress nyomán)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]