Lezárult a jelentkezés a keresztféléves képzésekre

Csaknem hatezren adták be jelentkezésüket a 2015. februárban induló keresztféléves képzésekre – közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen.

A 2015. februárban induló képzésekre jelentkezés november 15-én zárult le – összesen 5827-en nyújtottak be jelentkezést az e-felvételi rendszeren keresztül.

Az első helyes jelentkezéseket figyelembe véve 4971-en mesterképzést, 665-en alapképzést, 156-an felsőoktatási szakképzést választottak, osztatlan mesterképzést pedig 35-en céloztak meg. Szintén első helyen 4773-an jelöltek meg állami ösztöndíjas mesterképzéseket. (A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban állami ösztöndíjas formában csak mesterképzéseket indíthattak az intézmények.)

A jelentkezők körében mind az alap-, mind pedig a mesterképzés esetében taroltak a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területek szakjai. Alapképzésen a gazdálkodás és menedzsment (107 fő), a pénzügy és számvitel (57 fő) és az emberi erőforrások (55 fő) szakok jutottak fel a dobogóra.

Mesterképzésen első helyen legtöbben, 370-en a vezetés és szervezés képzést jelölték meg, második helyen a gépészmérnöki képzés áll, ahová 337-en jelentkeztek, harmadik helyen pedig a pénzügy mesterképzés végzett 306 első helyes jelentkezővel.

A jelentkezők a mai naptól az e-felvételiben elérhetik és letölthetik az úgynevezett jelentkezői státuszlapot, amelynek segítségével ellenőrizhetik adataikat a felvételin. Ha valaki módosítani kívánja a jelentkezéskor megadott adatait, pótolná a szükséges dokumentumait, vagy élne az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével, az e-felvételit ezekre is használhatja.

Amennyiben a jelentkező valamilyen adatát hiányosan vagy pontatlanul adta meg, vagy nem küldte be azokat a dokumentumait, amelyek a jelentkezés elbírálásához szükségesek, hiánypótló felszólítást kap 2015. január 2-ig.

A jelentkezők a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (például felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) másolatait 2015. január 8-ig pótolhatják. Ezeket egyszerűen és gyorsan feltölthetik a felvi.hu oldalról elérhető e-felvételiben, vagy beküldhetik postán az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre. Szintén január 8-ig van lehetőségük, hogy egyetlen alkalommal módosítsanak a jelentkezési sorrendjükön.

Forrás: edupress.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]