Felvételt hirdet a Perjátszó Kör!

ÁJK-s hallgatók, polgárok, figyelem! Ha kedvet éreztek a színpadhoz, ha valós gazfickók vagy áldozatok, esetleg jogászok bőrébe bújnátok, és ha még egy jó csapathoz is csatlakoznátok, jelentkezzetek a Perjátszó Körbe!

A Perjátszó Kör az ELTE ÁJK diákszervezete, munkája azonban egész Európában egyedülálló. A társulat célja olyan színpadi produkciók létrehozása, melyek híres emberek, történelmi személyek életét és pereit viszik színre. Több előadásukat is duplázni kellett, annyian voltak kíváncsiak az új bemutatókra. Repertoárjuk immáron több mint 20 darabból áll, bíróság elé állították többek között a szektavezér Charles Mansont, a „csejtei véres asszony” Báthori Erzsébetet és a salemi boszorkányokat is. A Sisi merénylet – Legendák és valóság c. darabjukat pedig a távoktatás hónapjaiban is nézhettük, a helyzethez igazodva online formában.

ÁJK-s polgár vagy? Látod magad bírói talárban, hippiruhában, paraszti vagy éppen uralkodói kosztümökben? Érzed a borzongató izgalmat? Alig várod, hogy felgyúljanak a fények? Akkor jelentkezz a Perjátszó Körbe!

Hogy miért éri meg csatlakozni?

Mert…

  • összetartó, baráti társaság vár!
  • fejlesztheted előadói készségeid!
  • folyamatos fellépési lehetőségeket kapsz!
  • Paróka! Paróka! Paróka!
  • korhű kosztümökbe bújhatsz!
  • az ÁJK megbecsült és elismert tagja lehetsz!
  • agadua és túrórudi!

És mit kell tenni a felvételihez?

Töltsd ki az alábbi űrlapot: https://forms.gle/ghxQ57YD4drmrA1D7
A neved és e-mail címed megadása után kapsz egy rövid kérdőívet, azt kitöltve küldd vissza a perjatszo.kor@gmail.com e-mail címre! Ezután nincs más dolgod, mint felkészülni a „szóbeli” fordulóra.

A szóbeli forduló helyszíne: ELTE ÁJK, Kecskeméti utca B épület, B/6 terem, 2021. 09. 21., 18 óra.

A felvételi két részből áll: egy hozott anyag (vers, monológ, ének, kb. bármi, amivel úgy érzed, hogy be tudsz mutatkozni) előadása és egy kiscsoportos jelenet, amelyhez a tagok korábbi darabjaikból választanak 1-1 részletet, és közösen pár percben betanítják a jelentkezőknek.

Ha a felvételi előtt pedig még távolról ismerkednél a Perjátszó Körrel, olvasd el a történetüket és látogass el a Youtube-csatornájukra!  

Sikeres felkészülést kíván minden jelentkezőnek a Perjátszó Kör csapata!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]