PalacsintaBISZTRÓ 2014

Idén is jótékonysági egyetemi palacsintasütés, süti, kávé és bisztró vár az ÁJK büféjében. Gyere Te is és palacsintázz egyet a jó ügy érdekében!

2010 óta minden évben megrendezésre kerül a PalacsintaBisztró, ahol idén az IK, a PIK, a Bibó, a HÖK és a Jössz süt több ezer palacsintát. Az elkészült finomságokat becsületkasszán keresztül ’árusítják’, a befolyt összeget pedig minden évben egy olyan szervezetnek ajánlják fel, akiknek szükségük van a segítségre.

A cél idén sem változott, csak a támogatott szervezet: most a Vakok Állami Intézetének gyűjtenek egy vakvezető kutya kiképzésére. Schiff Mónika, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének munkatársa koordinálja a kutyák kiképzését, és a helyszínen három labradorral mutatják be, hogy mire képesek ezek a kutyák (a pontos helyszín még szervezés alatt). A vakvezető kutyusok képzése nagyon drága, ezért az újrainduló Fővárosi Jogászbál csapata február 28-án ugyancsak tart egy helyszíni aukciót a Gundel Étteremben, aminek a bevételét teljes egészében a képzési összegre ajánlják fel.

Mi lesz a palacsintán kívül? Kávé és cappuccino a Chocoroom jóvoltából, sütik az instruktoroktól, ELTE ÁJK-s polók, pulcsik, ereklyék börzéje a Frank Ignác Alapítvány közreműködésével és teák a BISZTRÓnak köszönhetően.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is az ÁJK neves oktatói, valamint ismert díszvendégek várnak Rátok a bisztróban. A lista folyamatosan bővül, de néhány résztvevőt már most is ismerhetünk: 13:30-tól 14:00 között először képviseli idén a Római Jogi és Összehasonlító Jogtörténeti Tanszéket dr. Siklósi Iván tanár úr. Vele egy időben a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékről a Tanári Zenekar dobosa, dr. Horváth István vár mindenkit. 11:30 és 12:00 között díszvendégünk, Kálloy Molnár Péter, színész, énekes, költő, író, műfordító, a Centrál Színház művésze, az Üvegtigris és a Beugró egyik főszereplője. A folyamatosan bővülő névsorról az esemény facebook oldalán tájékozódhattok.

December 2-án reggel fél nyolc és este hat között látogass el az ÁJK büféjébe és palacsintázz Velünk!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]