Külföldi ösztöndíjajánló!

Nagyszerű ösztöndíjak várnak Rátok, ha az Egyesült Államokban, Bruneiban vagy Németországban tanulnátok.

Végzős középiskolások jelentkezhetnek a Klein Family Scholarship amerikai ösztöndíjprogramra, a nyertes a teljes alapképzést az Egyesült Államokban végezheti el. A pályázat nyertesének teljes anyagi támogatást nyújt a Tennesee állambeli University of the South. Olyan magyar középiskolások pályázhatnak, akik a 2014/2015-ös tanévben érettségiznek, megfelelő tanulmányi eredményekkel és angoltudással rendelkeznek. A pályázat kiírásáról bővebben itt olvashattok, míg a szükséges adatlapot innen tölthetitek le.

December 7-ig jelentkezhettek a Brunei Szultanátus felsőoktatási ösztöndíjára – olyan egyetemisták, főiskolások és végzettek pályázatait várják, akik jól beszélnek angolul, és BA/BSc-, MA/MSc- vagy PhD-képzésen tanulnának. A pályázat keretében Brunei kormánya a személyi juttatás, a tankönyvtámogatás, az étkezési hozzájárulás, a poggyászköltség mellett útiköltséget is biztosít. Bővebb információkat itt olvashattok.

Végül a németországi lehetőség. A Bayhost (Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa) 2015/2016-os tanévre szóló, bajorországi programjára bármely tudományterületről pályázhattok, pénzügyi területen pedig doktori képzést ajánlanak. Az ösztöndíj egy évre szól, de lehetőség van a meghosszabbításra további két alkalommal. Az ösztöndíj összege 700 euró havonta. A jelentkezés feltétele a megfelelő német nyelvtudás, illetve, hogy a jelentkező nem idősebb 30 évnél. Jelentkezni 2014. december 1-ig lehet, bővebb információkat itt olvashattok.

Forrás: eduline.hu

Kép: hvg.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]