Ezekre a dátumokra érdemes odafigyelni

Hamarosan több ösztöndíj és támogatás határideje is lejár, és még őszi szünet is lesz. Itt a következő hetek menetrendje!

Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra október 20-ig pályázhatnak azok a tanárszakos, magyar anyanyelvű hallgatók, akik magyarországi felsőoktatási intézményben tanulnak, és Magyarországon vagy szomszédos országban élnek. Az ösztöndíj összege havi 25-75 ezer forint körül alakul, a második félévtől pedig a tanulmányi eredményeknek megfelelően változik. Az ösztöndíj feltétele, hogy elnyerői vállalják, elvégzik a tanárszakot, és legalább az ösztöndíj folyósításával megegyező ideig főállású tanárként dolgoznak.

Családi támogatások esetében október 15-ig kell beküldeni a Magyar Államkincstárhoz az egyetemisták és főiskolások jogviszony-igazolását, akik után ugyan nem jár családi pótlék (a 18. életév betöltése előtt sem), de több eltartott gyermek esetén figyelembe veszik az összeg megállapításakor.

Ebben a tanévben rendkívül hosszú őszi szünetre készülhetünk, ugyanis hivatalosan csak október 27-én (hétfőn) kezdődik, de október 23. idén csütörtökre esik, így az ezzel járó hosszú hétvégével együtt másfél hét áll majd rendelkezésünkre.

Az őszi szünetről visszatérve azonban ne feledkezzünk meg a Bursa Hungarica-ösztöndíjról sem, melyre november 7-ig pályázhatnak azok a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló hallgatók, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozatosként alap- vagy osztatlan képzésen, mesterképzésen, felsőfokú vagy felsőoktatási szakképzésen tanulnak, finanszírozási formától függetlenül. A havi 5-10 ezer forintos felsőoktatási ösztöndíj elnyeréséhez a 2014/2015-ös tavaszi félévre és a 2015/2016-os őszi félévre is most lehet jelentkezni.

Ezen kívül az Út a diplomához nevű – hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten roma származású hallgatók számára létrehozott – ösztöndíjra is lehet már pályázni, mely akár 350 ezer forintos tandíjtámogatást vagy 125 ezer forintos ösztöndíj összeget is jelenthet. Nem pályázhatnak azonban azok a hallgatók, akik félévente 50 ezer forintot meghaladó összegű támogatásban részülnek a hátrányos helyzetük vagy roma származásuk miatt, illetve roma szakkollégium tagjai nem részesülhetnek tandíjtámogatásban.

Forrás: Eduline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]