Hordj Te is szalagot!

Az ELTE ÁJK oktatóinak és hallgatóinak közös kezdeményezésére létrejött mozgalom résztvevői türkiz színű szalag viselésével tiltakoznak Együtt az Erőszak Ellen.

Tegnap délután hozták létre az Együtt az Erőszak Ellen mozgalom Facebook profilját, mely néhány óra leforgása alatt több mint nyolcszáz követőre talált.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar oktatói és hallgatói ezzel a kezdeményezéssel emelnek szót az erőszak, az agresszió, az elnyomás, a bántalmazás, illetve a zaklatás minden formájával szemben, és erre buzdítanak mindenkit. A közösség tagjai kiállnak a szexuális és más erőszak áldozatai mellett, egyben elutasítják és elítélik az áldozatok hibáztatását és az erőszakról való hallgatást.

“Sok mindenben különbözünk, de biztosan összeköt minket, hogy mindannyian elítéljük az erőszakot. Kiállunk a szexuális és más erőszak áldozatai mellett, elítéljük az áldozatok hibáztatását és az erőszakról való hallgatást. Ez mindannyiunkban közös, csatlakozz hozzánk! Hordj te is szalagot!”

Mint írják, fontos értéknek tartják az egyetem polgárainak sokszínűségét, és egy olyan egyetemi közösségért dolgoznak, melyben az oktatók és a hallgatók megbecsülik egymást, és amelynek tagjai tetteik és teljesítményük alapján ítélik meg egymást nemre, életkorra, szexuális orientációra és nemi identitásra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, vagyoni helyzetre, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra tekintet nélkül.

Ma reggeltől az ÁJK A épületének főbejáratánál vehetjük át a fenti értékeket és az összefogást szimbolizáló türkiz színű szalagokat, melyeket a szervezők kérésére november 25-ig, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjáig hordjunk!

Álljunk ki együtt az erőszak, a bántalmazás, illetve az ezekről való hallgatás ellen, és viseljünk szalagot!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]