Időben pályára állt a Neptun, jönnek a diákigazolványok

Az előzetesen bejelentett 2 hetes szünetet nem kellett meghosszabbítani, november 15-én megkezdte működését új tanulmányi rendszerünk

Már harmadik napja használható az új tanulmányi rendszer, érdemes tehát már most a kedvencek közé menteni, és elkezdeni a barátkozást a Neptunnal. A neptun.elte.hu címen a Hallgatói webes felület gombra kattintva tudunk bejelentkezni. A rendszer itt már a Neptun kódunkat kéri, a régi, jól megszokott azonosítónkkal tehát nem megyünk semmire. Aki még mindig nem jegyezte meg az új kódját, az ne aggódjon, még jó pár hónapig elérhető lesz a Q-tér felületén. Belépés után egy üdvözlő üzenet fogad mindenkit, ezt érdemes végigolvasni, mert fontos információkat tartalmaz többek között a pénzügyi beállításokról is.

Aki még mindig nem csekkolta a neptun használatáról szóló e-learning tananyagot, az még mindig pótolhatja ezt ezen a címen. Érdemes végigpörgetni az oldalakat, a későbbi gördülékenyebb használat érdekében. Ha elvégezted az e-learning tananyagot, és még mindig maradt megválaszolatlan kérdésed, fordulj bizalommal a kari Hallgatói Önkormányzatok irodáiban működtetett Neptun ügyfélszolgálathoz.

Első pillantásra, talán idegen lesz a felület, hiszen merőben eltér az általunk eddig használt ETR-től, de ha eltöltünk egy pár percet, végignézegetjük a menüpontokat és esetleg még állítunk is az alapértelmezett sémán, akkor bizonyára hamar megbarátkozunk majd a Neptunnal. Természetesen a rendszer még nincs 100%-ban készen, továbbra is dolgoznak rajta, bővítik és javítják a felületet de a legfontosabb funkciók már elérhetőek mindenki számára.

A Neptun indulásával egyszerűsödik a diákigazolvány igénylése is. A köztes időszakra kialakított eljárásrend már csak vasárnapig van érvényben, eddig lehet a Questura Irodában igényelni a diákot. November 19-étől, vagyis most hétfőtől, már a Neptunon keresztül, néhány kattintással elindíthatjuk ezt a procedúrát.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]