Boszorkánytanfolyam kezdőknek

Február 8-ig várják a gyógynövények iránt érdeklődők jelentkezését az ELTE Füvészkertjébe!

A Füvészkert számos kedves növénynek otthona, itt laknak a 150 éves páfrányfenyők, a gyönyörű amazonasi óriás-tündérrózsa, és persze kevésbé barátságos teremtmények is. Hatalmas kaktuszgyűjteményre csodálkozhatnak rá a szúrós hangulatú látogatók, de a rovarfogókat is megnézhetik maguknak közelebbről.

honapkepe-2018-06_9

Ugyanakkor a Füvészkert különleges, tanító jellegű programokkal is várja a látogatókat és érdeklődőket!

Tudtad, hogy a csikófarok nem csak a gyerekló farka, hanem egy gyógynövény is, amit a köhögés csillapítására és megfázás kezelésére is használnak? Érdekelnek a növények, de a szobádban sosem élik meg a másnapot? Kerülj közelebb hozzájuk!

Az ELTE Füvészkertje (1083 Budapest, Illés u. 25.) által szervezett, öt foglalkozásból álló tanfolyam (amelyből kettő terepgyakorlat a Mátrában és a Vértesben) bevezet a botanikai alapismeretekbe (első alkalom: február 8.), megtanít drogismereti fogalmakat és a hatóanyagok csoportosítására. Később (február 22.) a résztvevők a gyógynövények forrásairól és a begyűjtésről hallhatnak, megismerkedhetnek a felhasználási módokkal (március 22. és április 5.), majd a terepgyakorlatokon élesben is vizsgálódhatnak.

Ki ne akarna a saját kertjében gyógynövényt termeszteni, és saját készítésű teát felszolgálni a náthás vendégeknek?

A tanfolyam ára 27.000 forint, amelyet csekkel (az ELTE Füvészkert portáján átvehető) vagy átutalással lehet befizetni február 8-ig.

További információk és az eredeti cikk forrása: elte.hu

A képek Demeter Károly fotói a Füvészkertről (fuveszkert.org/galeria/).

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]