Jól kezdték a 2019-es évet Kéri Péterék az Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

Egy héten belül két pécsi csapattal mérték össze erejüket Mészáros Mátéék. Először a PTE-PEAC csapatát fogadták itthon, majd január 29-én utaztak a PTE-EMES Petőfi SE otthonába. Mindkét mérkőzés a SZoESE szája íze szerint zajlott, jó és eredményes játékkal rukkoltak elő a fiúk. A két mérkőzésről a Hungarian University Basketball Club Facebook-oldala is tudósított.

SzoESE – PTE-PEAC 110-62 (36-21, 23-9, 28-11, 23-21)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth, Lipics

SzoESE: TÓTH 16/9, HORVÁTH 4, MÉSZÁROS 26/12, WERNER 12, OROSZI 15. Csere: Papp 5/3, Földesi 6, KEREKES 11, Sinkovits 3/3, Gábor 8,
Schveighoffer 4, Frisnyák. Edző: Kéri Péter

PTE-PEAC: ROSIC 22/3, LAUFER 20/3, Nyulász 8, Schuj 10/3, Bujtor 2.
Csere: Tombor, Iveszics. Edző: “Földi Sándor

A SZOESE az első percekben igyekezett tudatosítani a vendégcsapatban,hogy szeretné diktálni a meccs ritmusát. A jó védekezésnek köszönhetően 3 perc után már 10 pont volt a különbség a felek között. Ekkor főleg Mészáros Máté tűnt tarthatatlannak, a SZOESE 15 pontjából 11-et vállalt magára. Ezután sem változott sokat a játék képe és a negyed végén 19 pont is volt a különbség.

A második játékrész első 5 perce kiegyenlített játékot hozott. De ezt követően a szombathelyiek ismét produkáltak egy 15:3-as etapot ,így a félidőben már 29 egységgel jártak előrébb vendégeiknél. A félidőben nem engedett ki a hazai csapat és elsősorban védekezésben kezdték nagy elánnal a harmadik negyedet. A pécsiek 5 perc alatt csak 2 pontot tudtak dobni szemben a hazai 21-el. Ekkor alakult ki a meccs legnagyobb különbsége (80-32).

Ezt követően Kéri Péter igyekezet minden játékosának több lehetőséget adni. Bár a negyedik negyedben ismét kiegyenlített volt a játék, a SZOESE győzelme nem forgott már veszélyben. Hazai oldalon Mészáros Máté 26 pont, 11 lepattanóval (33 VAL) és Tóth Dávid 16 pont, 10 gólpasszal (29 VAL) hozott össze dupla-duplát. A vendégeknél Laufer Gergely és Uros Rosic jutottak 20 pont fölé.

Kéri Péter: “Végre szinte minden játékosom a csapat rendelkezésére állt és ennek megfelelően az első perctől kezdve jó ritmusú, helyenként közönségszórakoztató játékot tudtunk produkálni. Időnként az eladott
labdák utáni visszaérkezésekkel voltak gondjaink, de összességében elégedett voltam minden pályára lépő játékosommal.”

Földi Sándor: “Nagyon sűrű a program a fiatal játékosaink számára, akik több bajnokságban is szerepelnek, ezért némileg tartalékosan érkeztünk Szombathelyre. A hazaiaknak remek játékosállományuk van, eredményes kosárlabdát játszanak és megérdemelten nyertek. Gratulálok nekik.”

Mészáros Máté hetek mérkőzések óta ontja a pontokat. Biztos pontja a SZoESE csapatának!  Fotó: Mihajliv Renáta

Mészáros Máté hetek mérkőzések óta ontja a pontokat. Biztos pontja a SZoESE csapatának
Fotó: Mihajliv Renáta

PTE-EMES Petőfi SE – Szombathelyi ESE 45-89 (5-24, 12-24, 16-19, 12-22)
Pécs, TÁSI Csarnok, 25 néző. V.: Szalóki, Téczely.

PTE-EMES Petőfi SE: Fülöp 7/3, Buday-Sántha 10, Kis 9, KÁRPÁTI 15/3, Győr. Csere: Földes 4, Gáspár, Kovács, Szavai, Füzy, Mándity, Pungor. Edző: Petőfi Áron

Szombathelyi ESE: TÓTH D. 8/6, HORVÁTH CS. 6, MÉSZÁROS 22/15, Oroszi 5/3, WERNER 9. Csere: Papp 7/3, CZUKOR 26/6, Soós, Schveighoffer 2, Frisnyák 4, Sinkovits. Edző: Kéri Péter

Hazai részről dekoncentrált játékkal kezdődött a találkozó, mintha nem is az a csapat jött volna fel a pályára, amely már többször is jó játékkal rukkolt ki lendületesen, pontosan játszva. Az első negyedben 19 ponttal elhúzott a szervezetten védekező, s Mészáros Máté vezérletével gyorsan, pontosan játszó vendégegyüttes.

A hazaiak nem találták az ellenszert, a nagy pontkülönbség köszönhető a rossz hazai dobószázaléknak is, amihez társult 23 eladott labda a PTE-EMES Petőfi SE játékosai részéről. A vendégek a már említett Mészáros, valamint Czukor Bence vezérletével végig kezükben tartották az irányítást, nem volt kérdés ki nyeri meg a mérkőzést.

Petőfi Áron: “A Szombathelynek gratulálunk, a játék minden elemében felülmúltak minket. Az egyetemi bajnokságnak talán az egyik legerősebb csapata, de ettől függetlenül a mi teljesítményünk jóval elmaradt a várttól. Sajnos alázatban és motivációban is az első perctől kezdve sokkal jobb volt a vendégcsapat. Egy-két játékosomnak el kellene gondolkodnia ezen.”

Kéri Péter: “Mind támadásban, mind védekezésben sikerült megvalósítani azt, amit a meccs előtt elterveztünk. Az időkéréseknél nagyon nem volt mit mondani a fiúknak. Tökéletesen végrehajtották a megbeszélt taktikát.”

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]