Szakkollégium Éjszakája – Annyit is ér!

Az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium (ARTSZ) 2018-ban is megszervezi a – már tradicionálissá vált – Szakkollégium Éjszakája (SZÉ) nevet viselő eseményt. A program során az ARTSZ tagjai, az oktatók és az érdeklődők birtokba veszik a Lágymányosi Campus tereit, és megtöltik azokat szakmai, szabadidős és közösségi eseményekkel, programokkal.

2018. november 23-án az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégiuma megrendezi a Szakkollégium Éjszakája 2018 – Annyit is ér! nevet viselő eseményt. A program – mely minden évben az adott időszak eseményeire reflektáló nevet visel – a Szakkollégium évről évre megrendezésre kerülő programjai közé tartozik. A Szakkollégium Éjszakája során az érdeklődők hagyományszerűen beszélgetéseken, workshopokon, előadásokon, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt.

Az idei év programjai – a teljesség igénye nélkül – négy nagy fókusz köré csoportosíthatóak. Az egyes témaköröket felölelő programok, valamint az azoknak helyszínt biztosító termek sajátos fantázianevet viselnek. A címek, nevek nem titkolt szándéka, hogy az eseményre ellátogatókat gondolkodásra, asszociációk alkotására késztesse.

A Dicsőséges nagyurak, hát hogy vagytok? nevet viselő terem az aktuálpolitikával foglalkozó előadásoknak biztosít helyszínt. A programok során az érdeklődők az Európában zajló politikai átalakulásokkal kapcsolatos előadásokon vehetnek részt, közelebbről megismerkedhetnek a Sargentini-jelentés 7. cikkelyének lehetséges következményeivel, az EP-választások témakörével, az Unión belül kialakuló hibrid rendszerekkel, a populista és szélsőséges politikai rendszerek kiépülésével és hatásaival, valamint a social media politikai kampányokban való szerepével. Az est folyamán az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Social Credit System világába, mely beszélgetés alatt a tudományterületek széles skáláján tevékenykedő szakemberek szólalnak fel.

A klasszikus szociológia vonalát erősítő programoknak a Ha majd a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet nevet viselő helyszín ad otthont. A beszélgetések során bemutatkozik a Vidékszociológia műhely, mely beszélgetés során az ARTSZ tagsága által évek óta folyatott vidékszociológiai kutatás fókuszpontjai és eredményei kerülnek bemutatásra. A terem helyszínt biztosít a jogászképzés és a demokrácia összefüggéseiről szóló beszélgetésnek is. Az este folyamán a résztvevők mélyebb ismeretek szerezhetnek a napjainkban olyan sokszor hangoztatott környezettudatosság témakörével kapcsolatban.

szé

A szakmai tevékenységek mellett számos interaktív foglalkozáson is részt vehetnek az érdeklődők. Az eseményen a MÜPA szervezésében évről évre megvalósuló közös dobolás igazi közösségkovácsoló erővel bír. A SZÉ során az Artivizmus is jelen lesz, valamint a KineDok segítségével művészfilmek vetítésére is sor kerül. A szakkollégium tagjai érdekes foglalkozásokkal készülnek, például interaktív adatvizualizációs falat építenek, az élőkönyvtárszobában pedig a megismerésről és kapcsolattartásról lesz szó. Emellett társasjátékszoba és zenekarok – többek között a Xeno és a Duke Bluebeard – is várják az érdeklődőket.

A SZÉ negyedik fókuszpontja a civil szervezetek köré csoportosul. A Civilfolyosón számos alapítvány, szervezet mutatkozhat be. Az érdeklődők találkozhatnak a Rehab Critival Mass, a NANE, az Amnesty International, a KórházSuli, az Amigos a gyerekért, a PATENT, a HAVER és számos más szervezet önkénteseivel, munkatársaival.

Az évről évre megrendezésre kerülő Szakkollégium Éjszakája 2018-ban is színes programokkal várja az érdeklődőket. A programról további információk elérhetőek a SZÉ 2018 – Annyit is ér! folyamatosan frissülő Facebook oldalán.

Forrás: Facebook; SZÉ

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]