Itt a Kickstarter új üdvöskéje, az önrajzoló tábla

Közel hetvenmillió forintot kalapoztak össze egy önrajzoló táblára, aminek felhasználási köre gyakorlatilag végtelen. Akik most rendelik meg a készüléket, karácsonykor már a falukra is akaszthatják. De mi is az a Joto pontosan?

Még tizenöt nap van hátra a Joto projekt kampányából, ami már most túllépte a kitűzött támogatási célt a Kickstarteren. Aki nem ismerné, ezen a honlapon közösségi finanszírozással jönnek létre innovációs termékek. A Joto tulajdonképpen nem más mint egy rajztábla, amire egy robotizált filc felskiccel gyakorlatilag bármit. Az ábrát elküldhetjük telefonunkról, vagy akár számítógépünkről is, a robotkar pedig szolgamód lemásolja azt. Felhasználási módja szinte végtelen. Vendéglátóhelyek ártábláitól kezdve, materiális üzenőfalon át, napi teendők szem előtt tartásáig bármire jó. A dolog bája mégis az, ahogy a szemünk előtt a kezdetben kusza vonalak összeállnak egy koherens rajzzá.

A kezdeti konstrukció csak fekete színnel dolgozik, de a fejlesztők feltett szándéka a későbbi termékek színesítése. A gép egyébként nem csak táblára, hanem papírra is tud alkotni. A Joto már hatvanezer forintnak megfelelő valutáért a miénk lehet, sőt ha egy barátunkkal közösen rendelünk két készüléket, 10% kedvezményt kapunk. Ez az ár magában foglalja a táblát és minden hozzá szükséges kellékét is. A cég azt ígéri, hogy ez év karácsonyára már házhoz érkeznek az első rendelések, majd után a szép sorjában a többi is.

Szöveg: Dési Áron

Forrás: kickstarter.com, hvg.hu

Kép forrása: kickstarter.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]