Hatalmas áttörés a telefonok világában: telefontöltés töltő nélkül

A Sony nemrég szenzációs ötlettel állt elő, miszerint lehetséges lenne az energiaátvitel egymáshoz közeli elektromos eszközök között. Ez azt jelentené, hogy akkor is fel tudnánk tölteni a telefonunkat, ha nem lenne nálunk töltő, illetve vésztöltő, mindössze egy másik telefonra lenne szükségünk.

A terv szerint az energiaátviteles töltés nemcsak telefonokra lesz érvényes, hanem hűtőgépekre, mikrohullámú sütőkre, valamint televíziókra is. Ahhoz, hogy megvalósuljon az új módszer a fogyasztói elektronikai eszközök körében, NFC, vagyis rövid hatótávú kommunikációra alkalmas chip szükséges.

Habár a vezeték nélküli töltés eddig is lehetséges volt, most először alkalmaznának NFC technológiát energiaátvitelre két egymáshoz közeli eszköz között. Az NFC chippel rendelkező készülékek meg tudják keresni a hozzájuk hasonló adottságúakat, és képesek csatlakozni is azokhoz vezeték nélkül.

A működés részletei még ismeretlenek, így az sem bizonyos, hogy tényleg megvalósul az ötlet, ám kétségkívül nagy sikert aratna a mai világban.

 

Forrás: hvg.hu

Kép: pixabay.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]