Váltsd nyereményre tudásod!

Tisztában vagy vele, mennyi az IQ-d? Töltsd ki a Nagy Diák IQ-tesztet és tudd meg, az ország legintelligensebb diákjai közé tartozol-e! A teszt kitöltésével indulsz a Diákhitel Központ Zrt. által meghirdetett többfordulós, országos vetélkedőn, ahol a tét egy belépési lehetőség a világ legokosabbjait tömörítő Mensa HungarIQa-ba.

Az első fordulót egy 15-20 perces IQ-teszt kitöltése jelenti. Néhány adat (életkor és nem – ezek befolyásolják az intelligenciaszintet) megadása után elkezdheted a feladatok megoldását, minden helyes válasz megtalálására 2 perced van. Az eredményt azonnal elküldik a teszt végén megadott email címre.

Abban az esetben, ha IQ-d 125feletti (ami azt jelenti, a világ legintelligensebb 5%-ához tartozol), automatikusan behívnak a verseny második fordulójára, mely november 8-án és 14-én kerül megrendezésre Budapesten. Itt minden továbbjutó írásban tölti ki a Mensa HungarIQa felvételi tesztjét.

Ha a második fordulóban is a legjobban teljesítők között vagy, lehetőséget kapsz a Mensa HungarIQa egyesületbe való belépésre, ahová csak a legokosabbak tartozhatnak. Ezután egy élő vetélkedőn vehetsz részt, ahol a fődíjakért csillogtathatod meg tudásodat.

A Központ által meghirdetett vetélkedőn ennek a tesztnek a kitöltésével indulhatsz, mely ingyenes és önkéntes, így semmilyen kötelezettséggel nem jár. A második fordulóban, valamint az élő vetélkedőn csak 17-24 éves diákok vehetnek részt.

Forrás: www.edupress.hu
Kép: donna.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]