Együttműködés az ELTE és a KU Leuven között

2015. szeptember 2-án együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora és Rik Torfs, a Leuveni Katolikus Egyetem rektora az ELTE Szenátusi Termében. A két egyetem közötti együttműködés célja az oktatói és tudományos kapcsolatok fejlesztése. A belga egyetem rektora mellett Budapestre érkezett Pieters Danny rektorhelyettes is. A leuveni küldöttség később a Semmelweis Egyetemre és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre is ellátogatott.

A KU Leuven a világon a legrégebbi, ma is működő katolikus egyetem, melynek 14 karán megtalálható minden olyan tudományterület, amelyet az ELTE-n is oktatnak. A belga egyetem hallgatói létszáma elég magas, több mint 55 000-en tanulnak az intézményben.

A rektorok által aláírt megállapodás előzménye egy 2015. áprilisi leuveni látogatás volt. A Rektori Kabinet Nemzetközi Irodája ezután felmérést végzett az ELTE karainak aktív, leuveni tudományos kapcsolatairól, és a jövőben együttműködés várható a jog-, a humán-, a társadalom- és a természettudományok, valamint az informatika területén. A megállapodás aláírása előtt Bélik Márton, a Nemzetközi Iroda vezetője tartott prezentációt, később pedig Sonnevend Pál (ÁJK), Gera Judit (BTK), Kozsik Tamás (IK), Felvinczi Katalin (PPK), Németh Renáta (TáTK) és Miklósi Ádám (TTK) mutatta be a két intézmény közötti együttműködési lehetőségeket.

Szöveg és kép forrása: elte.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]