Tarolt az ELTE az OTDK-n

Az idén 32. alkalommal megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferenciát ismét kiemelkedő teljestménnyel zárták az ELTE hallgatói. A 2015-ös OTDK-n több mint 5000 fiatal mérettette meg magát 16 szekcióban.

Összesen 321 djat hoztak el egyetemünk legjobbjai 13 szekcióban, amelyből 259 helyezés és 62 különdíj.  Ezek közül hat szekcióban- Állam- és Jogtudományi Szekció; Humántudományi Szekció; Társadalomtudományi Szekció; Biológia Szekció; Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció; Tanulás- és Tanításmódszertani–Tudástechnológiai Szekció- az ELTE lett a legeredményesebb.

A legjobb teljestményt a Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció hallgatói nyújtották, 29 első, 30 második, 7 harmadik és 21 különdίjjal. Ugyanilyen kiemelkedően szerepeltek az ELTE-s hallgatók a Humántudományi Szekcióban – 22 első, 21 második és 16 harmadik helyezés és 2 különdίj- valamint az Állam- és Jogtudományi Szekcióban – 11 első helyezést, 9 második helyezést és 8 harmadik helyezés és 7 különdίj.

A hagyományos szekciókon kίvül, a Közgazdaságtudományi Szekcióban, az Informatika Tudományi Szekcióban, az Orvos- és egészségtudományi Szekcióban és a Művészeti és Művészettudományi Szekcióban is sikert arattak az ELTE-sek.

(Forrás: elte.hu)

(Kép: otdk2015.uni-nke.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]