Húzós lesz a nap: Bölcsész Napok, aerobik, LEN

Megpróbáltuk összeszedni a legjobbnak ígérkező programokat a délutánra és az estére – nem volt könnyű, annyi minden lesz ma.

Kedden három helyszínen is szuper programok lesznek. A nap a Könyvtár Klubnál kezdődik a Bölcsész Napokon, kettőtől kungfu-bemutató látható, egy órával később pedig beszélgetés lesz Nyírő Beával és Bódi Barbarával. Fél négykor indul A kígyó újra a saját farkába harap magyar szakos állomásos csapatverseny, a cél a pokol, és megtalálni Beatricét az olasz irodalom rejtvényeinek megoldásával. A Magyar Mint Idegen Nyelv Tanszék és a töris sátor egész nap várja az érdeklődőket kvízekkel, az Apokrif irodalmi folyóirat pedig négytől tart felolvasást.

Ha a BTK-ról időben szeretnénk a Bogdánfy útra érni az Aerobik napra, akkor az Aranytorkok a capella férfikvartettjéről is talán kicsit korábban kell eljönnünk, ugyanis utóbbi négykor, az első edzés, a zumba pedig ötkor kezdődik. De előtte még bekaphatunk valami szláv finomságot a Szláv és Balti Filológiai Intézet Sátrában. Szintén ötkor kezdődik a Drog és irodalom az Oszmán Birodalomban című előadás dr. Péri Benedekkel az A épületben.

De ha inkább mozdulnánk, akkor tényleg érdemes kilátogatni az Aerobik napra. Azért is élvezetes lesz, mert a Bogdánfy utca 10/A mellett, a műfüves pályáknál lévő füves részen lesznek az órák, tehát a szabadban várnak bennünket a legjobb oktatóink például dinamikus jógával, alakformáló vagy gerinctréning és stretching órákkal. Újdonság, hogy előadások is lesznek, Kálmán Teréz a clean eatingről, Dömény Kata a gerinctréningről fog beszélni; és hogy képben legyünk magunkkal, a testzsír-százalékunkat is meg fogjuk tudni méretni a Herbalife standjánál.

Innen pedig például a Lágymányosi Eötvös Napokra látogathatunk ki, ahol az ELTE Zenekarok Fesztiválja és versenye fog zajlani már este fél héttől, a fellépők: BelzeBoob, Czékla Jazz Ensemble, Zefír, Time Wont Stop, Gixer. A tét nem kicsi (annyira, hogy a szavazást manipuláció miatt újra kellett indítani), a legtöbb lájkot kapó együttes a LEN nagyszínpadán és az EFOTT-on is felléphet.

De talán még hangulatosabb lesz az este a KK-nál, ahol héttől a Lifespan, fél kilenctől pedig a Hősök lép fel, ugyanakkor a koncertek csak tízig tarthatnak, így aki már most elkezdené a heti kemény partizást, annak a LEN-t ajánljuk: fél tíztől DJ Takács Zoli, éjféltől pedig Sterbinszky csapatja legkésőbb éjjel kettőig – csak bírjuk ki addig.

További információk, programok: Aerobik napBölcsész Napok, LEN.

Kép: ttkhok.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]